Aktuális

Nem adja ki Kína Nancy gyilkosát

H. Á.

2015. július 4. szombat 05:30

Nem adja ki Kína Jao Kao-penget, Nancy gyilkosát, otthon kell bűnhődnie. Nancy apja a Borsnak elárulta, ő milyen büntetést adna a lánya gyilkosának.

Számos találgatás látott napvilágot azután, hogy kiderült: az Akácfa utcában brutálisan meggyilkolt 19 éves Nancy kínai gyilkosa hazájában feladta magát. Amint kijöttek az első hírek, felmerült, hogy vajon létezik-e kiadatási egyezmény a két ország közt, és ha igen, az eljárást hol folytatják le. A választ az Igazságügyi Minisztérium adta meg a Borsnak. Tájékoztatásuk szerint a két ország közt nincs kiadatási egyezmény, de ez nem lenne akadálya a kiadatási együttműködésnek.

– Kína azonban nem adja ki saját állampolgárát, így kínai ál­lampolgár kiadatása nem lehetséges – szögezte le a tárca sajtóosztálya. Tehát akkor sem lenne ez lehetséges, ha létezne kiadatási szerződés. Most a magyar legfőbb ügyészen a sor, hogy engedélyezze az eljárást a kínai fél számára, és Nancy gyilkosát felelősségre vonhassák hazájában.

Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akkor feltehetően kivégzés vár rá, hiszen Kínában létezik halálbüntetés: évente több ezer elítélten hajtják végre. Ezek sokszor nyilvánosak, az egész falu végignézi, ahogy a térdelő bűnöst hátulról főbe lövik. Ezenkívül igen elterjedt Kínában a méreginjekció is.

Azt egyelőre nem tudni, Jao Kao-pengre melyik várhat, de Nancy apja más büntetést alkalmazna.
– Ha rajtam múlna, ugyanazt kapná, amit ő tett a lányommal, mindennap, amíg élne – üzente a Borson keresztül Horváth Ernest a gyilkosnak. Jao Kao-peng nemcsak leszúrta, de felismerhetetlenségig össze is verte fiatal áldozatát. 

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

life.hu

Ultra ciki! Félrement Tóth Andi intim videója: "Utólag is elnézést!"

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

life.hu

Változás: a házorvosok csak a kiemelten veszélyeztetetteknek kérhetnek PCR vizsgálatot, a többieknek antigén tesztet kell végezniük Szlovéniában

magyarnemzet.hu

A Fradi szurkolói ölték ki a Fradi-szurkolót az Újpest bajnokából

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Hatalmas költekezésbe kezdhetnek idén a világ turistái

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Több mint fél évszázad után derült ki, miért oszlott fel a Beatles