Magyar lángosért lelkendezik az amerikai New York Times című újság. Tavaly április óta járja a metropolisz utcáit Prepuk Zsolt lángost kínáló kocsija.
Az autó (hivatalos nevén Langos Truck) folyamatosan úton van és New York legkülönbözőbb utcasarkain tűnik fel. A cikk szerzője arra figyelmezeteti az olvasókat, hogy ha valaki nem magyar, könnyen hiányos pizzának nézheti a lángost. Pedig kár lenne kihagyni a magyar különlegességt. A Budapestről származó Prepuk Zsolt tizenhat évvel ezelőtt költözött New Yorkba. Mielőtt utcai ételárusnak állt, évekig dolgozott pincérként helyi éttermekben.
Ezután látta elérkezettnek az időt arra, hogy a New York-i járókelők megbarátkozzanak a lángossal, így most már a magyar étel is felkerült a város lakóinak képzeletbeli étlapjára a perec és a falafel mellé. Prepuk két-három fajta lángost kínál. Nem hiányozhat a kínálatból a hagyományos sajtos-tejfölös lángos, de van, amit kaliforniai paprikával szór meg vagy éppen szűzpecsenye-kockákkal. Aki másféle ízkombinációra vágyik, azok sem maradnak éhesek, Prekup egyéni kívánságokat is teljesít. A lángos mellett más magyar ételek is kaphatók az utóbbi időben, így a töltött káposzta és a főzelék is hamar a New York-iak kedvencévé válhatnak. Kapható kétféle kolbász is, amihez barna sört ajánl Prekup. Az egyik mangalicahúsból készült, a másik pedig a pirospaprikás debreceni kolbász. Utóbbihoz a közeli városból, Cunnecticutból szerzi be az alapanyagot egy magyar piacról. (Jegyzetünk itt.)