Aktuális

Négy hónap után ölelte újra szüleit Kati

H. Á.

2015. május 4. hétfő 21:45

Sárosdiék kis híján belebetegedtek a várakozásba, de végül megkönnyebbülten ölelhették magukhoz kislányukat, Katit. A másfél éves magyar gyereket a nepáli földrengés poklából menekítették haza.

Április 25-én pusztító, 7,9-es erősségű földrengés rázta meg Nepált. Hétezer áldozat, tizennégyezer sérült idáig a mérleg, a főváros, Katmandu nagy része romba dőlt. Közte egy magyar kislány nagyszüleinek a háza is. Ma (hétfőn) érkeztek Budapestre a Baptista Szeretetszolgálat segítségével.

– Egy hete alig alszunk, ennyire még sosem voltunk idegesek, de örülünk, hogy véget ért ez a rémálom. Hazatért a kislányunk, és a feleségem szülei sem lesznek hajléktalanok – mondta a Borsnak kezét tördelve a Liszt Ferenc-repülőtéren Sárosdi Mátyás. Ő a másfél éves kislány, Katika édesapja.

Felesége, Preja nepáli, a kislányuk pedig az édesanya szüleinél volt kint Katmanduban a katasztrófa idején. A földrengésben teljesen megsemmisült a nepáli nagyszülők háza, így őket most a magyar rokonok fogadják be balatonföldvári házukba. A szülők, Mátyás és Preja egy hatalmas plüsstigrist szorongattak, ezzel lepték meg a kicsit. Úgy tudjuk, azért, mert Katika kedvenc játékát, egy hasonló tigrist Katmanduban kellett hagyni, így kárpótlásul kapott most új plüssfigurát.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, hogy újra együtt legyen a család – fogalmazott a repülőtéren az édesapa. Többet akart mondani, a Borssal is csak várakozás közben, néhány mondat erejéig tett kivételt. A családon látszott, hogy szeretnének egy kis nyugalmat, hogy közösen feldolgozhassák az elmúlt napok eseményeit.

Információink szerint Katika négy hónapja tartózkodott Katmanduban, így a viszontlátás öröme akkor is nagy lett volna, ha nem jön közbe a katasztrófa. A nepáli nagypapa egyébként a mentésben is kivette a részét. Hétfőn a hatóságok azt közölték, hogy újabb száz áldozatot találtak a földrengés helyszínén a romok és a hó alatt.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet