Aktuális

Zalaegerszeg: elfutott őrei elől Júlia gyilkosa

M. S.

Létrehozva: 2015.04.17.

Futásnak eredt a kórházban B. Barnabás, aki múlt szombaton megölte 18 éves szerelmét. A fiatalember ügyvédje vitatja, hogy védence szökni akart, ám azt elismeri: Barnabás viselkedése kiszámíthatatlan.

Öngyilkosságra hajlamos és zavartan viselkedik B. Barnabás, akit kedden helyeztek előzetes letartóztatásba volt kedvese, B. Júlia meggyilkolása miatt.

Bár ügyvédje már az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalás előtt javasolta, hogy védencét pszichiátrián figyeljék meg, a bíróság kedden nem látta indokoltnak ezt az intézkedést. Ehelyett büntetés-végrehajtási intézetbe irányította Barnabást, ám hamar bebizonyosodott, hogy a fiatalember nincs olyan állapotban, hogy bírja a börtönkörülményeket. A bv-intézet parancsnokának javaslatára ezért a fővárosba, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetbe szállították.

Közben az is kiderült, hogy B. Barnabás elfogása után egy furcsa közjáték történt a zalaegerszegi kórházban. A férfi – aki Júlia megölése után autóbalesetet szenvedett – a kórházban futásnak eredt, ám a rendőrök pillanatok alatt megfékezték őt.

– Az előzetes letartóztatásról szóló tárgyaláson a vádhatóság valóban szökési kísérletként értékelte a történteket, az én álláspontom szerint azonban nem erről van szó. Zavarodott viselkedésének egyik megnyilvánulásáról beszélhetünk, ezért is javasoltam kedden a pszichiátriai megfigyelését. Védencem családját is megnyugtatja, hogy végül a bv-parancsnok is ezt indítványozta – tette hozzá a védő.

A kórházban történteket a rendôrség sem kezeli szökési kísérletként, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata lapunkkal közölte: nem indul ilyen ügyben eljárás a férfi ellen.

A 21 éves főiskolás múlt szombaton a zalaegerszegi Parkerdőben végzett Júliával. A lány szakított vele, a fiú ezt képtelen volt feldolgozni. B. Barnabás még nem tett vallomást, azt állítja: nem emlékszik semmire a gyilkosságból. Azt nem lehet tudni, hogy a gyilkosság után véletlenül vagy szándékosan hajtott-e fának. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek