Aktuális

Volt kisgyerek, aki őt hívta a halálos ágyához

Takács Gabriella

2015. március 23. hétfő 11:00

Nincs annál szomorúbb, mint amikor sírni látjuk a bohócot. Ráadásul egy olyan bohócot, aki az életét arra tette fel, hogy súlyosan beteg gyermekek lelki problémáin könnyítsen.

Balogh László tizenöt éve heti négy nap jár bohócdoktori vizitekre. Költségeit saját alapítványából finanszírozza, már amikor van miből. Néhány napja vetítette le a Duna TV azt a díjnyertes dokumentumfilmet, ami dr. Lala munkáját másfél éven át követi. A bohóc ebben vallott arról, hogy amikor üzemanyagra sem volt pénz a kasszában – mert az állami szervek sorra utasították el pályázatát –, akkor biciklire pattant, és úgy tekert le Budapestről Székesfehérvárig.

– Nem tehettem meg, hogy nem me­gyek, hiszen tudtam, mennyire várnak. Kilenckor indultam, kettőre értem le, de megtartottam a vizitet – mondta Halász Glória alkotásában a nagylelkű bohóc, aki könnyek közt mesélt arról, hogy egy kisfiú élete legutolsó percében őt kérte az ágyához. A filmkocka több mint megható volt.

A Bors munkatársa azért kereste fel Balogh Lászlót, hogy arról érdeklődjön, változott-e azóta az alapítvány anyagi helyzete. Munkájához kap-e állami támogatást?

– Szerencsére jól alakulnak a dolgok, már 2,5 millió forint érkezett, amit főleg fiatal magánszemélyek ajánlották fel. És nagyon jólesik az emberek felém irányuló kedvessége is. De ez a film leginkább arra volt jó, hogy megtudja a közvélemény: a kórteremben nem bohóctrükköket mutatok be, azokat majd megnézik, ha meggyógyultak. Minden ágyhoz odamegyek, és ha kell, segítek lábra állni, vagy elmagyarázom a betegségét. Sok család szakad szét a gyerek hosszan tartó betegsége miatt, van, amikor az anyának kell odatartanom a vállamat – magyarázta munkája lényegét dr. Lala, aki szeretné, ha nagyobb lenne a csapata, és a film is úgy fejeződött be, hogy húsz embert toborzott, de most megtudtuk, még senki sem lett a kollégája.

– Jelenleg két embert képzek. Sokan azt gondolták, hogy ezt elég heti egy-két órában csinálni. Más előadóművészek pedig csak azért jelentkeztek, mert éppen akkor nem volt jobb lehetőségük. Ám ez egy hivatás, ahol a tehetségnél is fontosabb a szív – mondta a 61 éves bohócdoktor, aki arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha elfogy a 2,5 millió, hiszen ő a fizetését is innen veszi ki, a következőt válaszolta:

– Akkor is viziteltem, amikor nem volt pénz, és akkor is fogok, ha nem lesz, de hála az emberek segítségének, most minden újra jóra fordult.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A PSG-sztár kebelcsoda felesége ki akarta takarni a mellbimbóját, kevés sikerrel - fotó

vg.hu

Vége a titkolózásnak: kiderül, miért alacsonyabb a nők fizetése

borsonline.hu

Most adták ki a riasztást, több megyét is letarol az eső

vg.hu

Uniós szabályok alól kér mentességet Németország

ripost.hu

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról

vg.hu

Vége a vállalati titkolózásnak: kiderül, miért alacsonyabb a nők fizetése

borsonline.hu

Kétszer is elvitte a lottófőnyereményt egy villanyszerelő, elárulta a titkát

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 15.: az Oroszlán jó híreket kap, a Szűzért rajong valaki

borsonline.hu

Mindent kiderítettünk Justin Bieber privát after partyjáról

borsonline.hu

"Már nem szenved tovább" - éjjel elhunyt a népszerű színésznő

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: ma még bediktálható a mérőállás

Fájdalom

Brutális balesetben hunyt el az 5 hónapos kisfiú: nyugdíjas sofőr miatt kellett meghalnia