Aktuális

Kimentette vagyonát az őrizetbe vett Tarsoly Csaba

Bors

Létrehozva: 2015.03.27.

Vegyék el a bűnös brókerek vagyonát! – harsogta napokon át Rogán Antal. A Quaestor tulajdonosaitól – Tarsolytól, nejétől, illetve apjától –, bár vagyonosak, egy huncut forintot nem fog látni az adóhivatal.

És más sem. Azért nem, mert semmilyen értékesnek mondható vagyon nincs a nevükön. Tarsoly budai impozáns, százmilliókat érő villája egy svájci cég tulajdona. Apja, Tarsoly Vince budapesti, XVII. kerületi háza pedig Tarsoly Vincéné nevén van. Az asszonytól azonban nem lehet majd elvenni, mivel nincs üzletrésze a Quaestorban.

A Bors meglátogatta Tarsoly Vincét. A házuknál egy idős úr beszélt, de a nevét nem árulta el. Azt mondta: Tarsoly Vince kórházba került. Az idősebb Tarsoly házaspárt az utca lakói nem ismerik.

Hallgat és megvezet

A Miniszterelnöki Sajtóiroda nem válaszolt kérdésünkre, hogy Orbán Viktor miért nem tájékoz­tatta a Quaestor ügyfeleit a ve­szélyről.

Szijjártó Péter külügyminiszter visszautasította, hogy törvénytelen információi lettek volna a cég valós helyzetéről. A Figyelő arról írt, hogy Tarsoly Szijjártón át küldött levelet Orbánnak a csődhelyzetről.

A Quaestor szóvivője, Orbán Viktor volt elnöki tanácsadója nem válaszolt kérdésünkre, hogy az ideiglenes igazgatóvá kinevezett Orgován Béla milyen döntéseket hozott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre nem árulja el, van-e nyomozás bennfentes kereskedelem gyanújával.

Logikátlan érvelés

Orbán Viktor utasítása volt, hogy az állami szervek vegyék ki a pénzüket a brókercégektől. Mind­ezt Lázár János miniszter erôsítette meg. Kiderült, a külügyön kívül más minisztérium is érintett volt, azaz a Quaestornál parkoltatta pénzét állampapírban. Giró-Szász András szerint azért nem tájékoztatták a lakosságot arról, hogy baj van, mert az rémhírkeltés lett volna.

Nyitva az iroda

A budapesti Mammut bevásárlóközpont Quaestor-irodájában jártunk. Kötvényt venni, eladni, ér­ték­papírszámlát nyitni nem lehet, minden pénzt zároltak. Az utazási irodaként is üzemelő üzletben utat sem lehetett befizetni, ezek szerint a Tarsoly-birodalom turisztikai cége is léket kapott.

Csütörtökön tíz személyt előállítottak a rendőrök, kilencet gyanúsítottként, egyet tanúként, köztük van Tar­soly Csaba is, akit őrizetbe is vettek. 

A Quaestor tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt - tájékoztatta ügyvédje, Papp Gábor pénteken az MTI-t. Az ügyvéd azt is elmondta: védence, Tarsoly Csaba és ő is panasszal élt a gyanúsítás ellen. 

10 súlyos kérdés, amire várjuk a választ

Miért kellett Orgován Bélát tíz napra kinevezni?
Mit írt alá Orgován Béla cégvezetőként?
Mikor jelent csődöt a Quaestor?
Hova utaltak pénzt az elmúlt tíz napban?
Segített-e Tarsolynak Szijjártó?
Miért nem szólt Orbán a csődről?
Kihez került a 150 milliárdnyi kötvény?
Kifizetik-e a károsultakat?
Kimentették-e a pénzüket a politikusok?
Később előzetesbe kerül Tarsoly is?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek