Aktuális

Kibérelték a 600 milliós Tasnádi-villát

H. Z.

Létrehozva: 2015.03.04.

Már nem eladó a Tasnádi Péter által építtetett villa. Noha több ingatlanos portálon még mindig ott van a hirdetés hatszázmilliós irány­áron, az eladás már nem aktuális. A Bors megtudta, hogy a jelenlegi tulajdonos bérbe adta a luxusingatlant.

Budapesten, a II. kerületi Szemlőhegy utcában áll az a négyszintes, 829 négyzetméteres ingatlan, amelyet a környékbeliek nemes egyszerűséggel Tasnádi-villának hívnak. A kétes hírű vállalkozó több évig lakott a gyönyörű intarziás padlóburkolatú, fakazettás mennyezetű, ólombetétes ajtókkal ellátott, impozáns otthonban, amely egy 1259 négyzetméteres telken áll, a Rózsadombon.

Tizenkét szoba

A 2001-ben épült villa leg­alsó szintjén az előtérből három irodahelyiség, irattár, mosdók és számos kiszolgálóhelyiség közelíthető meg (szervizkonyha, hűtőkamra, tárolók, páncélszoba), valamint egy nagyméretű, a külső medencetérhez kapcsolódó fitneszterem öltözővel és zuhanyozóval. Ezen a szinten találjuk a garázsokat is, amelyekben öt autó parkolhat. A földszinten négy, irodaként vagy hálószobaként használható helyiség kapott helyet, valamint egy nappali. Ezen a szinten teakonyha és vendégtoalett szolgálja az itt-tartózkodók kényelmét.

Pazar panoráma

A különbejáratú első szinten a tágas előtérből teraszkapcsolatos, kandallós nappaliba jutunk, s ezen a lakószinten található még a teljesen felszerelt, szeparált konyha kamrával, egy hálószoba saját, nagyméretű fürdővel és gardróbbal, valamint egy további hálószoba, egy fürdőszoba és egy mosókonyha. A tetőszinten pazar panorámát nyújtó teraszt élvezhet a tulajdonos, valamint egy szervizkonyhával ellátott szivarszobát.

Parlamenti felvonó

A pazar villában az egyik parlamenti felvonó mintájára készült lifttel lehet közlekedni.
A luxusépületet áruló egyik ingatlaniroda munkatársától megtudtuk, hogy nem Tasnádival, hanem a végelszámoló céggel, az IMS Kft.-vel állnak szerződésben.
– Immár hat éve a mi tulajdonunkban van az ingatlan – mondta a Borsnak Borza Tibor, az IMS Kft. ügyvezetője.
– Szerettük volna eladni, ám sajnos nem akadt rá vevő, ezért nemrég bérbe adtuk. Az összegről és a bérlő személyéről nem szeretnék semmit sem mondani – tette hozzá az ügyvezető.

Elkobozták a vagyonát

A luxusingatlan korábbi tulajdonosát, Tasnádi Pétert egyébként 2011 nyarán hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla. A vállalkozót egyebek mellett erôszakos cselekményekért is felelôsségre vonták. Jelenleg börtönbüntetését tölti, azonban hamarosan szabadulhat.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek