Aktuális

Putyint meztelen aktivista várta Budapesten

Létrehozva: 2015.02.18.

Moszkvában a téli olimpia résztvevőivel ütötte el indulása előtt az idôt Putyin, többek között ezért késhetett kedden egy órát Budapestrôl.

Délután kettőkor szállt le az elnöki delegáció gépe. Putyin egyórás késéssel, Szlovákia felől lépett be a magyar légtérbe. Három óra előtt néhány perccel érkezett meg Ferihegyre. Moszkvából indult, a vnukovói reptérről. Tréningruhás orosz olimpikonokkal cseverészett, ezzel ment el az ideje. Konvoja 33 autóból állt. Az elnöki Mercedes limuzint négy oldalról vették körbe autók és kisbuszok. Helikopter kísérte őket a levegőből.

A Fiumei úti sírkertben tíz percet töltött. Koszorút tett a szovjet katonák emlékművére.

Innen a Hősök terére ment, itt is koszorúzott, mindez hét percig tartott. A konvoj az Andrássy úton indult tovább. Amíg koszorúzott, az ukrán Femen egyik női aktivistája meztelenül próbált a Parlament közelébe jutni.

A Parlament felé néhány helyen gőz tört fel a lehegesztett csatornafedelekből. Pánikra azonban nem volt ok: csak a hi­deg miatt látszott az alulról feltörő meleg levegő. A csatornákat búvárok ellenôrizték.

Putyin négy órakor már a Parlamentnél járt. 

Százan tüntettek mellette. Egy nappal korábban kétezren ellene. Az ellenzék is megszólalt: az MSZP-s Mesterházy Attila szerint Putyin Magyarország biztonságát fenyegeti, mert Oroszország területszerző háborút folytat Ukrajnában. Az alsó rakparton molinón cikizték Orbánt és Putyint. A program aztán megint csúszott, a két elnök ugyanis megvacsorázott, és csak este nyolc előtt írták alá az együttműködési szerződéseket. A szokásos, egymást dicsérő, diplomatikus megjegyzések végén Putyin meghívta Moszkvába a magyar miniszterelnököt. Aki mosolyogva bólintott a meghívásra... 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek