Aktuális

Prostigyilkosnak gyűjt vért a Fekete Angyal

Bors

2015. február 11. szerda 04:10

Egy prosti megöléséért elítélt nő számára szólít fel véradásra a Fekete Angyalként elhíresült F. Tímea. A súlyosan összeégett P. Gréta háza tavaly szilveszterkor felrobbant.

Egy általa csak kedves ismerősként emlegetett nőnek próbál segítséget nyújtani F. Tímea. Az egykori ápolónő a Facebookon ezt írja: „Nem szoktam ilyet kérni... De most egy kedves ismerősömnek lenne segítségre szüksége. Aki tud, adjon vért, egy teljes családról lenne szó. Köszönöm.”

A bejegyzésből az is kiderül, hogy az ismerős P. Gréta, akinek szolnoki lakása tavaly december 31-én robbant fel, a nő, az élettársa és a kisfiuk súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Holttest az ágyneműtartóban

S hogy Tímea vajon honnan ismerheti Grétát? A két nő egy időben töltötte a büntetését, akárcsak a Fekete Angyalt, Grétát is jogerősen elítélték ember­ölésért, 2003-ban. Gréta két éve, F. Tímea 2009-ben szabadult.

P. Grétát egy meglehetősen bizarr gyilkossági ügyben találták bűnösnek. A bíróság szerint a nő és volt élettársa anyagi gondokkal küszködött, ezért elhatározták, hogy mindenképp pénzt szereznek.

A pár 2002. február 6-án egy egyeztetett időpontban megjelent egy szolnoki prostituált albérletében, szexkalandra jelentkeztek. P. Grétáék végeztek az örömlánnyal, a nő lefogta, élettársa pedig egy párnával megfojtotta a prostituáltat. A pénzét elvették, a holttestet az ágyneműtartóba rejtették.

Végzetes injekciók

A Nyírő Gyula Kórház egykori ápolónőjét, a Fekete Angyalként elhíresült F. Tímeát 2001-ben vették őrizetbe, az ő esete példátlan volt a magyar kriminoló­gia történetében. Vallomásában azt állította: 21(!) haldokló, idős beteget segített át a túlvilágra morfinnal vagy Seduxennel kevert káliuminjekciókkal.

A nyomozás nem igazolta ezt a magas számot, és később F. Tímea is visszavonta a vallomását, ám a bíróság hét beteg esetében bizonyítottnak találta a közreműködését. Tizenegy év fegyházat kapott, kedvezménnyel szabadult, s azóta sikerült visszailleszkednie a társadalomba. Műkörmösként dolgozik egy szépségszalonban.

Gyanús detonáció

Az óév utolsó napján hatalmas robbanást hallottak a szolnoki Fazekas Mihály utca lakói. P. Grétáék bérelt lakása gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé, az első hírek gázrobbanást valószínűsítettek. A rendőrség azonban az ügyben büntetőeljárást indított, és a szolnoki hírportál, az iszolnok.hu is arról írt, hogy a gázvezeték csatlakozóját valaki meglazíthatta, mi több, a tűzoltók állítólag erősen gyúlékony folyadék nyomait is fölfedezték a helyszínen. Valaki szétlocsolhatta azt a házban.

A Bors azt tudakolta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól: pontosan milyen ügyben folyik nyomozás, s van-e gyanúsítottjuk? Válaszukban a büntetőeljárás tényét megerősítették, azonban hozzátették, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel bővebben nem nyilatkozhatnak. A P. Grétát kezelő kórháztól is hiába érdeklődtünk az asszony állapotáról. 

További cikkek

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: az égiek választ adnak a kérdéseinkre

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

travelo.hu

Bajba jutott, hátúszó nélküli hosszúszárnyú bálnát láttak az Antarktiszon

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak