Aktuális

Kiengedték a fényevő gurut az elmeosztályról

M. S., L. E.

2015. február 23. hétfő 04:10

Gyógyultnak nyilvánították és kiengedték az elmeosztályról a fényevő guruként elhíresült F. Lászlót. A Bors megtudta: a kis híján halálra éheztetett gyermekét is láthatja, ráadásul újra szerelmes a korábban exét éheztető férfi.

A pokol legmélyebb bugyraiból sikerült visszakapaszkodnia F. Lászlónak. A férfit hosszú évekig kezelték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. László legnagyobb félelme az volt, hogy örökre a zárt osztály foglya marad. Ám nemrégiben gyógyultnak nyilvánították, így elhagyhatta az intézményt.

Anyai felügyelet

A Bors megtudta: szabadulása után édesanyjánál talált menedéket. Az asszony vállalta a férfi felügyeletét, aki egy Pest megyei településen él, s csengetésünkre gyanakvóan szólt a kaputelefonba, majd amikor megtudta, mi járatban vagyunk, bontotta a vonalat. A környéken lakók beszédesebbek voltak, jól ismerik a családot. Egy neve elhallgatását kérő hölgy lapunknak azt mondta: László gyakran megfordul az édesanyjánál, de nem lakik vele.

Kéz a kézben

– Úgy tudom, újra van barátnője, mindig egymást kézen fogva jönnek Éva nénihez. Új kedvese a harmadik komoly kapcsolata Lászlónak. Fiatal korában volt egy menyasszonya, aztán jött Andrea, aki az elhíresült tisztítókúrába halt bele. A tragédia idején Laci kislánya, Petra még csak kétéves volt, úgyhogy szerencsére semmire sem emlékszik. Laci nővére, Éva vette magához a gyereket, aki a nagynénje férjét hívja apának, saját édesapját pedig Laci bácsinak szólítja. Az a szegény kislány talán nem is tudja a teljes valóságot a múltjáról – vélekedett a családot jól ismerő asszony.

Szentek reinkarnációi

A Bors korábban cikksorozatban számolt be a döbbenetes esetről. F. Lászlóra, feleségére és kétéves kislányukra 2007 májusában rátörték budai lakásuk ajtaját, mivel már hetek óta nem adtak életjelet magukról. A várandós Andrea élettelenül hevert a padlón, férje és kislánya kórosan lesoványodva, öntudatlan állapotban került kórházba. Az eljárás során kiderült: F. Lászlóra egy indiai utazása során hatalmas hatást gyakorolt egy spirituális tanító, bizonyos Szai Baba. A tragédiához a guru félreértelmezett tanai és F. László kényszerképzetei vezettek. A férfi még bírósági tárgyalásán is úgy nyilatkozott: élettársa Szent András, a kislánya Szent Péter, maga pedig Pál apostol reinkarnációja.

Tíz hetes kúrák

Életükben rendszeresek voltak a tíz hetes őszi és tavaszi tisztítókúrák. Ezalatt egyre kevesebb élelmet vettek magukhoz, a középső szakaszban csak vizet ittak, végül gyümölccsel és zöldséggel törték meg a böjtöt. A rendőrség a férfit a felesége halála kapcsán segítségnyújtás elmulasztásával, a kislány tekintetében pedig emberölés kísérletével gyanúsította. Ám a szakértők szerint F. László nem volt beszámítható, ez a büntethetőséget kizáró ok, így a férfit végül kényszergyógykezelésre ítélték. Több évet töltött bent.

Kitisztult az elméje

Rendkívül intelligens, művelt embernek ismertem meg Lászlót – állítja Dr. Kamarás Péter, aki F. Lászlót védte a bűntetőperben. – Biztos vagyok benne, hogy László tökéletesen vissza tudott illeszkedni a társadalomba, mert minden adottsága meg volt hozzá. Az IMEI-ben töltött évek alatt teljesen kitisztult az elméje, és tökéletesen felfogta, hogy mit tett. Azért is engedték ki, mert a szakemberek is úgy látták, hogy visszaengedhető a társadalomba. 

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

haon.hu

Hogy megy át a felüljáró alatt az emeletes vonat?

mindmegette.hu

Heti top 10 recept: röpködnek a mínuszok, előkerültek a melengető, kiadós receptek

life.hu

Oláh Gergő reagált a hazai celebvilág botrányos válásaira: "Egy életen át kell harcolni egy házasságért"

magyarnemzet.hu

„Visszataszító ilyet hallani egy közéleti szereplőtől”

feol.hu

Kishíján megölték a 16 éves fiút Sárkeresztúron

origo.hu

Harcol a véres Pokémon-játékkal a Nintendo

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

origo.hu

Látványos légifelvételek a lovagkirály kedvenc várának felújításáról - galéria

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

mandiner.hu

Az egyesült baloldal felszólította Orbánt, hogy ne találkozzon Putyinnal Moszkvában

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára