Aktuális

Behajtók vinnék a nyugdíjas hálószobáját

B. B.

2015. február 18. szerda 09:45

Elképesztő: Fejes Istvánnak nem a házát, hanem házának három helységét akarja lefoglalni a bírósági végrehajtó.

Évek óta egy hihetetlen, abszurd rémálomban éli az életét a vecsési Fejes István. A férfitől ugyanis bírósági végrehajtó „jogerős bírósági végzésre” hivatkozva akarja elvenni ingatlanát. Furcsa módon azonban nem az egész házát, hanem „csak” a hálószobát, fürdőszobát, WC-t és a konyhát.

– Ez a telek a mellette lévő két másik ingatlannal együtt régen egyházi tulajdon volt. A múltban egységes területen egy templom és a parókia épülete állt. A templomot a második világháborúban felrobbantották. A megmaradt parókia épületét és a telket 1963-ban államosították, és három külön álló ingatlanra osztották - mesélte a Borsnak Fejes István.

– István a 716. hrsz számú ingatlant a Monor és Vidéke ÁFÉSZ-től '87-ben kezdte bérelni, majd '92-ben meg is vásárolta. Ekkor földmérést is végeztek, de a földmérő, a telek külsőmérésével szemre állapította meg a telekhatárokat, nem ment be a területen lévő, a parókiával határos épület részbe, és egy 4x8méteres területet a térképvázlaton egyszerűen „levágott” az épületből. István békében élt 2007-ig.


Az államosítás folyamán létrehozott másik két ingatlan víz és szennyvízcsatorna rendszere a Fejes István tulajdonát képező ingatlanon maradt. Ezért 15 év után írásban kérte a szomszédokat, hogy csináltassanak maguknak szabályos külön közműrendszert, mert a mellette lévő vasbolt ereszcsatornája rendszeresen eláztatta a hálószobája falát. A telken átvezetett szennyvízcsatorna dugulása miatt pedig többször fel kellett bontania a kertjét és az udvari térkő burkolatát. Ehelyett azonban beperelték: azt állították, hogy a ház egy része az ő telkükön van egy régi telekrajz szerint - mondta a férfi, aki ezek után hiába mutatott be számtalan írásos bizonyítékot, sorakoztatott fel tanukat, a Monori Járás Bíróság egyszerűen lesöpörte az asztalról, így elvesztette a pert.


István elmesélte, hogy az első tárgyaláson a felperes azt állította, hogy ablakokat és ajtókat falaztott be, és ő vágattott újakat. Ez hazugság volt, ezért az eljáró bírónő új időpontra helyszíni tárgyalást tűzött ki. Ekkor a bíróság megállapította Fejes István igazát, és elismerte, hogy ezek az épület részek eredetileg is csak az ő ingatlana felöl járhatók be. A bírónőt ezután hamarosan leváltották. Az új vezető bírónő viszont semmilyen általa benyújtott iratot, és tanut nem fogadott el. Érthetetlen az is, hogy az épületrész belső átalakítására kiadott építési engedélyt , a két szomszéd elfogadta, nem élt fellebbezési lehetősségével, amivel elismerte Fejes István tulajdonjogát, pedig volt harminc napjuk fellebbezni, ha valóban az ő telkük lett volna.

– Elmondom, hogy 2014. februárban az eljáró bíró elfogultságára hivatkozva írásban kértem meghallgatást a Monori Járásbíróság elnökétől. Levelemre a mai napig nem kaptam írásos választ. Hosszas telefonon történt érdeklődésem után meghallgatott „valaki” se név, se titulus, se hangfelvétel, se jegyzőkönyv. Közölte velem a meghallgatást folytató hölgy, hogy elvesztettem a pert, ne is próbálkozzak. Mikor elfogultságra hivatkozva korrupció alapos gyanújával tettem feljelentést a rendőrségen annyit kaptam, hogy a bírónő úgy dönt, ahogyan akar  – tárta szét a kezét a férfi, aki lassan egy éve várja a választ a bíróságtól.


– Nincs válaszadási kötelezettségük, azóta többször is bírósági végrehajtó akarja elvenni a házam három szobáját, de az az én tulajdonom, oda nem jöhetnek. Birtokvédelmet is kértem rá. Az ablakok rácsozva vannak, szóval a falat tudnák lebontani... Nincs jogbiztonság Magyarországon – legyintett szomorúan.

Kerestük a Monori Járásbíróságot is, azonban azt válaszolták, hogy konkrét esetről nem adhatnak tájékoztatást.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

life.hu

Tények és tévhitek a D-vitaminnal kapcsolatban

metropol.hu

így kezdődhetett Kulcsár Edina és új kedvesének kapcsolata? – Fotó!

she.life.hu

Ha ezeket a jeleket észleled magadon, tarts szünetet az online társkeresésben

szon.hu

Hajmeresztő! Ez történt a 13 éves lánnyal fényes nappal Nyíregyháza belvárosában!

origo.hu

Óriási aszteroida tart a Föld felé - riasztást adott ki a NASA

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

vg.hu

Az iskolák 3 százalékában súlyos a helyzet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult