Aktuális

Para: hat és fél év után telefonált az eltűnt férfi

Bors

2015. január 5. hétfő 14:00

Hat és fél éve nyomtalanul eltűnt, majd idén karácsonykor felhívta az apját, hogy boldog ünnepet kívánjon. Nem hajlandó elmondani, miért ment el, és hol van.

2008. július 7-én tűnt el nyomtalanul a ma 39 esztendős Timm Hartmann. Azóta, vagyis hat és fél esztendeje kereste és várta haza hiába a családja, a barátai. Semmit sem tudtak róla. Mi történt vele? Lelépett? Elrabolták? Él-e, hal-e? Ezekkel a kérdésekkel keltek és feküdtek hosszú éveken át minden nap, és az idő múlásával egyre inkább adták fel a reményt, hogy valaha is viszontlátják Timmet. Képzelhetjük, hogy derült égből villámcsapásként érte apját és anyját, amikor megcsörrent a telefon, és a fiuk hangját hallották a kagylóból.

Hiszen amikor utoljára életjelet adott magáról a Metro áruházláncnál dolgozó kül- és nagykereskedő, az olyan régen volt, hogy még a gazdasági válság sem tört ki. Azon a bizonyos nyári napon, amikor eltűnt, vonattal ment munkába Frankfurtba – mint annyi éven át mindig. Meg is találták később a letett biciklijét a vasútállomáson Friedbergben, ahová nemrég költözött át szülővárosából, a szomszédos Florstadtból. A mobilja cellainformációi alapján kiderült: másnap még a frankfurti belvárosban mozgott. Hat héttel később pedig még egy reményt keltő információcska jutott el a rendőrökhöz és az aggódó szülőkhöz a dél-franciaországi Béziers-ből. A Földközi-tenger partján lévő városban valaki Timm egyik szomszédjának nevével jelentkezett be egy orvoshoz. Aztán se kép, se hang.

Egészen most novemberig. Akkor hívta fel először édesanyját a férfi. Hogy hol van, azt nem mondta meg. Anyja így hiába is faggatta, a miértről sem kérdezte. Karácsony első napján pedig újra megszólalt a telefon, ezúttal az apja vette fel. Fia boldog karácsonyt kívánt neki, és megígérte, hogy még jelentkezni fog. De azt továbbra sem árulta el, mi történ vele, hol él – írja a Bild.

A családfő, Bernd Hartmann annak idején azt vélelmezte, hogy fia egy hirtelen rövidzárlat hatása alatt cselekedett és lépett le. Az eltűnése előtti éjszakán ittas állapotban ripityára törte a kocsiját, amikor nekiment egy kapunak. Senki sem sérült meg, de a jogosítványa ugrott. Az apa azt mondja: bár fogalma sincs, merre volt hat és fél éven át Timm, már attól boldog, hogy tudja, hogy él. – Nem kell, hogy elfogjon a rettegés minden egyes alkalommal, amikor valahol találnak egy holttestet. Tudom, hogy jól van. Mi kell ennél több? – nyilatkozta egy helyi lapnak.

A rendőrség ugyanakkor óvatosabb: addig nem szünteti meg a körözését, amíg be nem bizonyosodik kétséget kizáróan, hogy a telefonáló tényleg Timm Hartmann.

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Betelt nála a pohár – A királynő kizárhatja Meghant és Harryt a családból

borsonline.hu

A nagy méretű válltáskák komoly vállfájást okozhatnak

life.hu

Mélyaltatásban szülte meg kislányát a covidos magyar kismama

kisalfold.hu

Hónapok óta nem alszik, hetek óta kórházban van Rúzsa Magdi

origo.hu

Tudja-e, melyik állatnak van a leghosszabb karja?

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

origo.hu

Soha nem látott híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

life.hu

Áll a bál a Megasztár háza táján: "Oláh Ibolya nem mond igazat” - állítja az egykori zsűritag

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

origo.hu

90 éves Richard Lester, az Egy nehéz nap éjszakája rendezője - képgaléria