Ópiumos halászlé készül a vadonban

vadon
PUBLIKÁLÁS: 2015. január 21. 10:30
Lám, nem mindenütt a piros paprika dominál a konyhában!
Bors

A délkelet-ázsiai Mianmar északnyugati részében a helyiek többsége halászó-vadászó életmódot folytat. Csak Sagaing tartományban mintegy 120 ezren szerzik be a vadonban a mindennapi betevőt. A férfiak reggel elindulnak a vadászatra, legfőképp szarvasra és vaddisznóra hajtanak, míg a folyókban halakat fognak. Egy részüket nyersen megeszik, a másik részük az ópiumos hallevesbe kerül, amit mustárral ízesítenek.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.