Aktuális

Nem temethetik el kisbabájukat a romák a francia városban

Bors

Létrehozva: 2015.01.05.

A Párizstól délre fekvő Champlan városában megtagadták a hatóságok, hogy a település mellett táborozó roma szülők eltemessék elhunyt gyermeküket. A városvezetők azért hozták ezt a döntést, mert a család nem tartozik az adófizetők közé.

Karácsony másnapján utasította el a francia Champlan város vezetősége a település mellett tábort vert roma család kérését, akik 2 hónapos, csecsemőhalálban elhunyt kislányukat a helyi köztemetőben szerették volna eltemettetni. A hatóságok arra hivatkozva tagadták meg a kérést, hogy a nyomortelepen élő roma családok nem fizetnek adót.

A hír hallatán a szomszédos Wissous város polgármestere, Richard Trinquier felajánlotta, hogy a kislány testét végső nyugalomra helyezik az egyik temetőjükben. - Emberileg elképzelhetetlen megtagadni egy 2 hónapos elhunyt csecsemő eltemetését - mondta a polgármester a Metro-nak.

A roma szülők nagyon hálásak Trinquiernek, de Champlain polgármesterét, Christian Leclerc-et rasszizmussal vádolják. Leclerc elmondta, hogy ha tesznek is bizonyos engedményeket a polgároknak, mint például a nagyon drága temetés költségeinek átvállalása, azt elsősorban azok számára biztosítják, akik rendszeresen befizetik az adót.

Becslések szerint 20.000 roma él Franciaországban, a legtöbben folyóvíz és elektromosság nélkül, mint az elhunyt kislány szülei is, írja a Metro. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek