Aktuális

Először szólalt meg a győri szatír áldozata

Bors

2015. január 6. kedd 08:30

Csupán 150 méter választotta el otthonától a győri tinédzserlányt, amikor elkapta a többszörösen büntetett M. Balázs. A szatírt a lány édesapja fogta el, a férfinek komoly önuralomra volt szüksége, hogy ne végezzen a gazemberrel.

Országos felháborodást váltott ki a többszörösen büntetett M. Balázs cselekedete. A 28 éves férfi - alig két nappal börtönből való szabadulása után - megerőszakolt egy 17 éves győri lányt. A szatírt az áldozat édesapja fogta el. A család egyedül a Kisalföld munkatársának nyilatkozott.

– A barátomat kísértem ki a buszpályaudvarra, aztán indultam haza - idézte fel a szörnyű pillanatokat a megtámadott lány. – Nem volt késő, hét óra körül járt. Buszra ültem, s bár akkor még nem figyeltem fel az illetőre, de utólag már emlékszem, hogy valóban ezen a járaton ült ő is. Leszálltam, s elindultam hazafelé.

Hátulról támadt rám a férfi. A kezeimet a testemhez szorította az egyik kezével, a másikkal a számba nyúlt és elfordította a fejemet. Sikítottam és nagyon féltem. A kést nekem szegezte. Azt mondta, ha nem ellenkezem, nem bánt. Végig hercegnőmnek szólított. Kérdeztem tőle, miért engem szemelt ki, hisz volt nálam szebb lány is a buszon. Azt mondta, azért, mert én voltam a legaranyosabb.

A tinitől édesapja vette át a szót. A férfi elismeri: amikor otthonából elindult, hogy gyermeke védelmére keljen, még nem tudott hideg fejjel gondolkodni.

– Igen, úgy indultam neki, hogy ez az ember nem éli túl, ha elfogom. Letepertem, de nem bánntalmaztam, mert eszembe jutott a családom. Szükségük van rám, nem kerülhetek emiatt az ember miatt börtönbe. Amíg rendőr voltam, sok esettel, kemény bűnözőkkel találkoztam. De soha nem gondoltam, hogy egyszer érintett leszek - magyarázta az édesapa.

A Bors információja szerint az elfogása után orvoshoz szállított M. Balázs nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mint arról beszámoltunk: a férfi számos alkalommal került összeütközésbe a törvénnyel. Tucatnyi rablásért, szemérem elleni erőszakért, súlyos testi sértésért ült, egy alkalommal közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett erőszak miatt is eljárás indult ellene. A három csapás törvény értelmében életfogytiglani büntetés várhat rá.

A Borsnak nyilatkozott M. Balázs egyik szomszédja. A szatír Kaposváron, egy tízemeletes házban élt az anyjával és a nagyapjával.

– Az édesanyja egy végtelenül rendes, jólelkű asszony. Bár mozgássérültként őt is leszázalékolták, évekig ápolta beteg édesapját, közben próbálta a fiát is terelgetni. Balázzsal tizenéves koráig nem is volt komoly probléma, ám aztán egyre többet elmaradozott otthonról. 16-17 éves lehetett, amikor utoljára láttuk, azóta eltűnt, és az édesanyja sem beszélt róla többé. Úgy tűnt, mint aki nagyon szégyelli magát a fia miatt - mondta a szomszéd.

Mint arról beszámoltunk: M. Balázs 17 évesen követte el első rablását. Múlt csütörtökön az ország egyik legkeményebb börtönéből, a Sopronkőhidai Fegyházból szabadult.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

makronom.mandiner.hu

Ha a 2010 előtti baloldal lenne kormányon, most minden háztartás évi háromszázezerrel adózna többet

ripost.hu

Szerelme és szülei hosszú percekig küzdöttek a 26 éves nő életéért Vácon - Fotó

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma

hirtv.hu

Dagad a Djokovic-botrány Spanyolországban

sonline.hu

Dohánybolt előtt fejelt meg egy vásárlót egy másik Kaposváron

origo.hu

Bionikus szemmel érzékeli a világot egy nő

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek magabiztosan verték a lengyeleket

vg.hu

Egy maszkot nemviselő utas miatt visszafordult egy Londonba tartó gép

borsonline.hu

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

vg.hu

Elon Musk agyimplantátum-gyártó cége embereken kísérletezne

origo.hu

Ijesztő videón két kamion ütközése az M0-son, az egyiknek az ajtaja is kiszakadt