Aktuális

Bors-teszt: lehajrázta a BKV az autót

Hofmeister Zoltán

2015. január 13. kedd 12:00

Megveri a motor a BKV-t? Hát az autó? A Bors tesztjéből minden kiderült. Többek között az is, hogy valóban csigalassú-e kocsival nyomulni a reggeli forgalomban.

Örökös vita végére tett pontot a Bors. Annak jártunk utána, hogy milyen közlekedési eszközzel lehet Budapest egyik pontjáról a másikra a leggyorsabban eljutni. A tesztben egy motoros, egy autós és egy gyalogos vett részt, aki a BKV járműveivel próbálta lehajrázni a másik két résztvevőt.

A találka reggel 8-kor volt a Bosnyák téren. Innen indult a csapat, cél a Bors szerkesztősége, a Széna tér szomszédságában fekvő Hattyúház volt.

7.58 Felsorakozik a motorral Ákos, az autóban Dani és gyalogosként Zoltán.

8.00 Rajt! Amikor kilő motoros és autós tesztelőnk, Zoltán is felszállhat az érkező 107-es buszra.

8.05 Zoltán a buszról meglátja Dani kocsiját, és a 107-es a busz­sávban vágtatva meg is előzi a kocsit a Thököly út és az Amerikai út kereszteződése közelében. Eközben Ákos már a Keleti pályaudvart csodálhatja kívülről.

8.10 Időközben Dani lehagyja a buszt, amely Zoltánnal a Keleti pályaudvarnál immár másodjára áll be a megállóba. Ákos már az Erzsébet hídon pöfög kétütemű motorjával.

8.12 Zoltán hamarosan a Blaha Lujza térre ér, Dani még valahol a Huszár utca magasságában jár. Ákos közben már az Attila úton robog.

8.14 Ákos hatalmas fékezéssel áll meg a Hattyúház előtt. Karját magasba lendíti és felkiált: nyertem! Zoltán ekkor száll le a buszról, és öles léptekkel az auljárón keresztül nyargal a 4–6-os villamos megállójába a Blaha Lujza téren. Közben Dani még a dugóban ül a Keleti és a Blaha között.

8.20 Zoltán már a villamoson zötykölődik, éppen a Nyugati pályaudvarnál jár. Dani elhagyta a körút és a Blaha Lujza tér kereszteződését, de csak tötyörög. Ákos már a reggeli kávéját kortyolgatja.

8.25 Dani most hajt fel az Erzsébet hídra, miközben a villamos Zoltánnal a Margit híd budai hídfőjénél áll be a megállóba.

8.29 Zoltán a Széna téren leszáll a villamosról, és határozottan kilép. Éppen zöldre vált a lámpa a gyalogosoknak. Dani az Attila úton suhan.

8.31 Zoltán is célba ér. A Hattyúház előtt várja Danit, aki közben a Moszkva térnél jár már.

8.34 Végre Dani is megérkezik. Igaz, utolsóként, így nagyon bánatos. 

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet