Aktuális

A herevasalás csak hóbort

Török Hanna

Létrehozva: 2015.01.04.

Pénz, egészség, szépség. A legtöbben talán ezt a négyet kívánják szilveszterkor az újévre maguknak. Régen túl vagyunk azokon az időkön, amikor csak nők feküdtek szépészeti műtétre a sebészek kése alá.

Justin Jedlica nem mindennapi figura.

– Tudom, sokan tartanak őrültnek, de én csak az élő Ken baba akarok lenni – nyilatkozta a megszállott férfi, aki mindeddig több mint 30 millió forintot hagyott már a plasztikai sebészek zsebében.

Ha azt kívánnánk feltérképezni, milyen beavatkozásokat vesznek igénybe világszerte a férfiak, akkor elég lenne csak végigböngésznünk a harmincas évei elején járó „műanyag férfi” kórlapját, akinek már csak nagyon kevés testtájékán nincs beépített implantátum, hiszen az elmúlt évtizedben 90 beavatkozáson esett át, s ez idő alatt teljesen átszabatta magát. Tetetett izomemelő implantátumot a fenekébe, a vállába, a karjaiba, ezek közül többet kifejezetten az ő kérésére és az ő testalkatának megfelelően külön neki gyártották le.

Kamu a herevasalás

Egyes kimutatások szerint a szépészeti plasztikai beavatkozások 25-30 százalékát ma már férfiak veszik igénybe. Mindezt igazolták azok a hazai szakemberek is, akiket a Bors e tárgyban megkérdezett. A leggyakoribb természetesen a hajbeültetés, amely a modern FUE-eljárásnak köszönhetően ma már tartós és látványos eredményt hozhat, hiszen a még aktív fejbőrt 2-4 hajszálakat tartalmazó szigetenként emelik ki és helyezik be a már megkopaszodott részre. A legmegdöbbentőbb bevatakozás a férfiak nemi szervéhez kapcsolódik.

– Soha nem engedtem, hogy a szemem körüli ráncaimhoz nyúljanak, ellenben nemrégiben nem kis pénzért kisimíttattam a herezacskómat, mert odalentnem szerettem a ráncokat – nyilatkozta tavaly egy interjújában George Clooney, és ehhez kapcsolódik a legújabb kori magyar celeb, Berki Krisztián hasonló mondata is, mely szerint kivasaltatta a heréjét. Az általunk megkérdezett orvosok szerint ez csak vicc, mert bár elvileg létezhet ilyen eljárás, ám értelme nincs, hiszen a herezacskó azért redős, mert ott öszehúzó-elengedő izmok helyezkednek el.

Ezzel szemben nem puszta hóbort, hanem valóban létezik herebeültetés, amelyre például vele született herehiány vagy betegség miatt kerülhet sor. Ugyanígy lehetséges pénisznagyobbítás, illetve vastagítás is. Utóbbi esetében a test más részéről leszívott zsírréteget bejuttatják a hímvessző alsó részeibe. Kevesen kérik ezt a beavatkozást, még kevesebben kérkednek vele.

Nőies mellű sztárok

Hazánkban a zsírleszívást, fül-, orr-, valamint hasplasztikát veszik a legtöbben igénybe a férfiak közül” – tájékoztatja lapunkat Dr. Pór Ferenc. A népszerű plasztikai sebész szerint az „erősebbik nem” képviselői nehezebben viselik a fájdalmakat és általában jobban is félnek a műtét előtt, mint a nők.
Korosodó színészekről gyakorta keringenek a neten olyan képek, amelyeken a terebélyesedő pocak mellett nőiesen domborodik a férfisztárok melle. Harrison Fordról, John Travoltáról és Arnold Schwarzeneggerről egyaránt készültek már ilyen felvételek. Ez az úgynevezett gynaecomastia, amely állítólag a férfiak 20 százalékát érinti előbb-utóbb, és amelyre kitűnő, ám meglehetősen borsos árú megoldást kínálhat a plasztikai műtét.

Ám Pór doktor szerint ez nem csak az idősödő urakat fenyeg­etheti.

– Olyan sportolók, elsősorban testépítők esetében, akik intenzíven használtak szteroidokat az izomnövelésre, akár 20-30 éves korban is kialakulhat a nőies mell – mondja a sebész. Ilyenkor megnő, kihegyesedik a mellbimbó, és akárcsak a pubertás lányoknál, megduzzad a mell is. Műtéttel mindez jól kezelhető.

Izomnövelés szilikonnal

Hihetetlenül hangzik, de igaz. A férfiaknak is lehet szilijkon mellük, pontosabban mellizmuk. Pór doktor szerint Magyarországon nagyon kevés férfi kér izombeültetést (valójában: szilikonbeültetést az izomrostok közé), amely a mellizmokat emelheti ki látványosan, illetve a vádli vagy az úgynevezett hasizom kialakításában is szerepet kaphat.

A sebész szerint a kockahas úgy is elérhető, hogy az izmok közül kiszívják a zsírt, és így tökéletesen kirajzolódhatnak az addig zsírral fedett részek. 

Mi mennyi?

A legtöbb plasztikai sebészeti klinika kerüli az árlista közlését, hangsúlyozva, hogy az árat az egyén állapotának, illetve igényeinek függvényében tudják majd kialakítani. Az alábbi, férfiakat leginkább érintő listát az általunk megkérdezett orvosok, illetve az ilyen műtéteken átesett paciensektől kapott információi alapján állítottuk össze:

Fülplasztika 220 000–400 000
Orrplasztika 500 000–1 000 000
Zsírleszívás 160 000–700 000
Hasplasztika 500 000 Ft-tól
Nőies mell korrekciója 500 000 Ft-tól­­­­
FUE-hajbeültetés 500 000 Ft-tól (a beültetett hajszigetecskék számától függően) 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181308_auto_resized.jpg
origo.hu

A Manchesterből kirúgott focista Messiként tündököl a Dortmundban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27694_resized.jpg?avcount=1714699815
origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183871_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katalinnak és Pottyondy Edinának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181852_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179882_auto_resized.png
hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27693_resized.jpg?avcount=1714699815
origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174399_auto_resized.jpg
travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183918_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714699815
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/H8M-qQQGOEUvW1fqdXmG1QOk0xzAA6qogp15FuNSYZk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2MmNhMzFmZGQwMTQ4MGJiMWMwNGQ2OTkzZTBiNGFl.jpg
BÉKE

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mTsvwgars5UNzThmlKhYnKThe01xSveZuUrzMI3pixQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjU4ZDZjNmJjMDRlMzY5MWRiOTU5OGNjZDMwY2Uz.jpg
Gólyahír

Öröm és bánat egyszerre: megszülettek a két gyermekét eltemető nagymama ikerunokái, de egyikük már az angyalok közt van