Aktuális

A herevasalás csak hóbort

Török Hanna

2015. január 4. vasárnap 12:30

Pénz, egészség, szépség. A legtöbben talán ezt a négyet kívánják szilveszterkor az újévre maguknak. Régen túl vagyunk azokon az időkön, amikor csak nők feküdtek szépészeti műtétre a sebészek kése alá.

Justin Jedlica nem mindennapi figura.

– Tudom, sokan tartanak őrültnek, de én csak az élő Ken baba akarok lenni – nyilatkozta a megszállott férfi, aki mindeddig több mint 30 millió forintot hagyott már a plasztikai sebészek zsebében.

Ha azt kívánnánk feltérképezni, milyen beavatkozásokat vesznek igénybe világszerte a férfiak, akkor elég lenne csak végigböngésznünk a harmincas évei elején járó „műanyag férfi” kórlapját, akinek már csak nagyon kevés testtájékán nincs beépített implantátum, hiszen az elmúlt évtizedben 90 beavatkozáson esett át, s ez idő alatt teljesen átszabatta magát. Tetetett izomemelő implantátumot a fenekébe, a vállába, a karjaiba, ezek közül többet kifejezetten az ő kérésére és az ő testalkatának megfelelően külön neki gyártották le.

Kamu a herevasalás

Egyes kimutatások szerint a szépészeti plasztikai beavatkozások 25-30 százalékát ma már férfiak veszik igénybe. Mindezt igazolták azok a hazai szakemberek is, akiket a Bors e tárgyban megkérdezett. A leggyakoribb természetesen a hajbeültetés, amely a modern FUE-eljárásnak köszönhetően ma már tartós és látványos eredményt hozhat, hiszen a még aktív fejbőrt 2-4 hajszálakat tartalmazó szigetenként emelik ki és helyezik be a már megkopaszodott részre. A legmegdöbbentőbb bevatakozás a férfiak nemi szervéhez kapcsolódik.

– Soha nem engedtem, hogy a szemem körüli ráncaimhoz nyúljanak, ellenben nemrégiben nem kis pénzért kisimíttattam a herezacskómat, mert odalentnem szerettem a ráncokat – nyilatkozta tavaly egy interjújában George Clooney, és ehhez kapcsolódik a legújabb kori magyar celeb, Berki Krisztián hasonló mondata is, mely szerint kivasaltatta a heréjét. Az általunk megkérdezett orvosok szerint ez csak vicc, mert bár elvileg létezhet ilyen eljárás, ám értelme nincs, hiszen a herezacskó azért redős, mert ott öszehúzó-elengedő izmok helyezkednek el.

Ezzel szemben nem puszta hóbort, hanem valóban létezik herebeültetés, amelyre például vele született herehiány vagy betegség miatt kerülhet sor. Ugyanígy lehetséges pénisznagyobbítás, illetve vastagítás is. Utóbbi esetében a test más részéről leszívott zsírréteget bejuttatják a hímvessző alsó részeibe. Kevesen kérik ezt a beavatkozást, még kevesebben kérkednek vele.

Nőies mellű sztárok

Hazánkban a zsírleszívást, fül-, orr-, valamint hasplasztikát veszik a legtöbben igénybe a férfiak közül” – tájékoztatja lapunkat Dr. Pór Ferenc. A népszerű plasztikai sebész szerint az „erősebbik nem” képviselői nehezebben viselik a fájdalmakat és általában jobban is félnek a műtét előtt, mint a nők.
Korosodó színészekről gyakorta keringenek a neten olyan képek, amelyeken a terebélyesedő pocak mellett nőiesen domborodik a férfisztárok melle. Harrison Fordról, John Travoltáról és Arnold Schwarzeneggerről egyaránt készültek már ilyen felvételek. Ez az úgynevezett gynaecomastia, amely állítólag a férfiak 20 százalékát érinti előbb-utóbb, és amelyre kitűnő, ám meglehetősen borsos árú megoldást kínálhat a plasztikai műtét.

Ám Pór doktor szerint ez nem csak az idősödő urakat fenyeg­etheti.

– Olyan sportolók, elsősorban testépítők esetében, akik intenzíven használtak szteroidokat az izomnövelésre, akár 20-30 éves korban is kialakulhat a nőies mell – mondja a sebész. Ilyenkor megnő, kihegyesedik a mellbimbó, és akárcsak a pubertás lányoknál, megduzzad a mell is. Műtéttel mindez jól kezelhető.

Izomnövelés szilikonnal

Hihetetlenül hangzik, de igaz. A férfiaknak is lehet szilijkon mellük, pontosabban mellizmuk. Pór doktor szerint Magyarországon nagyon kevés férfi kér izombeültetést (valójában: szilikonbeültetést az izomrostok közé), amely a mellizmokat emelheti ki látványosan, illetve a vádli vagy az úgynevezett hasizom kialakításában is szerepet kaphat.

A sebész szerint a kockahas úgy is elérhető, hogy az izmok közül kiszívják a zsírt, és így tökéletesen kirajzolódhatnak az addig zsírral fedett részek. 

Mi mennyi?

A legtöbb plasztikai sebészeti klinika kerüli az árlista közlését, hangsúlyozva, hogy az árat az egyén állapotának, illetve igényeinek függvényében tudják majd kialakítani. Az alábbi, férfiakat leginkább érintő listát az általunk megkérdezett orvosok, illetve az ilyen műtéteken átesett paciensektől kapott információi alapján állítottuk össze:

Fülplasztika 220 000–400 000
Orrplasztika 500 000–1 000 000
Zsírleszívás 160 000–700 000
Hasplasztika 500 000 Ft-tól
Nőies mell korrekciója 500 000 Ft-tól­­­­
FUE-hajbeültetés 500 000 Ft-tól (a beültetett hajszigetecskék számától függően) 

További cikkek

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Ez is érdekelhet

life.hu

Szívszorító felvétel! Utolsó tévés szereplése idején már az életéért küzdött Csollány Szilveszter

origo.hu

Meghozta az autós futár a rendelést, meglátta a lépcsőt, a következő jelenet eszméletlen volt

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

nemzetisport.hu

NBA: 16 239 meccsre egy ilyen csoda jutott; most újra – videó!

origo.hu

Ismét keserű évet zárt a mézpiac, most a magas árak sem segítenek

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: Stopiráék kettős emberhátrányban búcsúztak

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

life.hu

Ez a tünet biztosabb jele az omikronnak, mint a pozitív teszt

origo.hu

Meg akart lógni az igazoltatás elől egy somogyi autós, az abroncsaitól a rendőrök is elképedtek