Aktuális

Ónos eső: az ország több pontja is veszélyben

Bors/MTI

Létrehozva: 2014.12.01.

Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos eső, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfőn este.

Normafánál szinte percenként szakadnak le az átfagyott vastag faágak, az Eötvös utat le is zárták. A KFKI dolgozóit a Katasztrófavédelem mentette ki, írja az időkép.hu.

Mogyoródon több mint 9000 ember maradt áram nélkül hétfő este a leszakadó vezetékek miatt. A Pilist jég borítja, ott 300 fogyasztónál nem volt áram. Felsővezeték-szakadás miatt teljesen lezárták az M0-st Gödöllővel összekötő M31-es autóutat is hétfő este.

Kritikus a helyzet a Mátrában is az erdősávok és fasorok mentén az ónos eső, a fagy és a kidőlt fák miatt. Az esti és éjszakai órákban is fokozott a balesetveszély a Mátra útjain, ezért azt kérik, hogy ne induljanak útnak az emberek, írja az MTI.

Budapest környékén és az Alföld északnyugati részén ónos eső, fagyott eső, estétől északon-északkeleten havas eső, hó is eshet.

Előreláthatólag a helyzet nem javul majd éjszaka, néhol havazás válthatja az esőt - figyelmeztetett a főigazgató, aki azt kérte, hogy az emberek mindenképpen tájékozódjanak mielőtt útnak indulnak, és számítsanak útlezárásokra, illetve a forgalom lassulására.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek