Aktuális

Kétóránként eszik Attila

K. V.

Létrehozva: 2014.12.27.

Fiatal, jóképű, izmos, a lányok kedvence. Gerlai Attila mindössze egy országos testépítőversenyen van túl, és máris a jövő nagy ígéretének tartják.

Szolnokon ismerősen cseng a Gerlai név. Nem véletlenül, hiszen a 18 éves fiatalember édesapja az ország egyik legjobb kommandósa, a legendás Pelikán bevetési egység vezetője volt. A név csillogását a fiú jó eséllyel viszi tovább, hisz élete első komoly megmérettetésén, az országos Superbody testépítőversenyen ezüstéremmel debütált testépítő kategóriában.

– Vékony srác voltam, de mindig is szerettem sportolni. Fociztam, kosaraztam, ám igazán egyik sem kötött le. Aztán úgy négy éve letévedtem egy konditerembe, mondván, pakolok magamra egy kis izmot a közelgő strandszezonra. A végén ottragadtam – mesélt a kezdetekről Attila.

A 18 éves fiú nem szállt el a sikertől, jól tudja, hogy csak lépésről lépésre lehet előre haladni, évek kellenek, amíg felér a világ tetejére.

– A testépítés csúcsa a Mister Olympia, az a csillagok háborúja. Oda tényleg csak a legjobbak jutnak el. Megpróbálok elérhető célokat kitűzni magam elé, és ha sikerrel veszem az akadályokat, akkor idővel az ember egyre nagyobbakat mer álmodni.

Attila bevallotta, a verseny után kicsit elengedte magát, így a karácsonyt diétával várta. Januárban pedig megkezdi a felkészülést egy őszi nemzetközi versenyre.

– Hat-hét hónap tömegnövelő időszak jön, amikor naponta 6000 kalóriát fogyasztok. Persze nem hamburger és pizza formájában, hanem csirkét és marhahúst, zöldséget, rizst eszem, amit a barátnőm segítségével el is készítek. Eleinte szokatlan volt a kétóránkénti evés, de ez volt előírva. Az edzéseken hatalmas súlyokat mozgatunk meg. – magyarázta.

A verseny előtti három hónap a szálkásításról szól: heti hét súlyzós és ugyanannyi kardió edzés, gyaloglás, kerékpározás. Ekkor már az ételbevitel is változik.

– A sótlan halra még rágondolni is rossz, főleg ha két kilót kell lenyomnom belőle. A verseny előtti napok már mentálisan is megviselik az embert, az utolsó napon még vizet sem ihatunk.

Igaz-e: a kifutón lévő izomkolosszusok főleg azzal küzdenek, hogy össze ne essenek a gyengeségtől? – tettük fel a kérdést. Attila diplomatikusan válaszolt:

– Kétségtelen, hogy megszenvedünk a sikerért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek