Aktuális

Orosz tankok rohanták le Donyecket

Bors

Létrehozva: 2014.11.09.

Harminckét tankkal törtek be az éj leple alatt az oroszok ukrán területre. Kíséretükbe tartozik negyven, ellátásukat biztosító teherautó. Donyecket tegnap éjjel tűz alá vették.

Donyeck külkerületei a kijevi kormányzat kezén vannak, de magát a várost és az ipari centrumot a felkelők irányítják. Hozzájuk jött erősítésként az orosz különítmény.

Az oroszok T–72-es, illetve, T–64-es harckocsikkal érkeztek a fôutakon át. A lőszert, a gázolajat és az élelmet negyven, rendszám nélküli Kamaz teherautóval biztosítják, melyek Donyeck és az orosz határ között ingáznak. A hét végén éjjelente négy órán át lőtték egymás állásait az ellenfelek. Főleg a repülőtér környékét érték találatok, mely váltakozva hol a felkelőké, hol a kormánycsapatoké.

Ki, mivel harcol?

Az ukránok szovjet, 1968-as fejlesztésű önjáró lövegei 4,2 kilométerre lőnek el. Kevesen vannak.

Az orosz tankok 1972-es fejlesztésűek, ám 1986-ig számos ponton korszerűsítették őket. Négy kilométerig pontosan lőnek. Gyorsan, közúton 70–80 kilométeres sebességgel változtatják helyüket. Miért kell minden tankhoz egy kamion? Mert átlagos üzemanyag-fogyasztásuk sebességtől függően 100–250 liter 100 kilométeren, aszfalton. Terepen pedig 450 liter.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek