Aktuális

Felgyújtott kamionokkal próbáltak pénzt rabolni

MTI

Létrehozva: 2014.11.27.

Felgyújtott kamionokkal próbáltak meg bűnözők feltartóztatni egy pénzszállító autót a Milánó és Bologna közötti autópályaszakaszon, a rablótámadás azonban meghiúsult.

A bűnbanda tagjai reggel hét óra előtt szögeket szórtak az úttestre, és felgyújtottak két kamiont az A1-es autópálya lombardiai szakaszán, Lodi városnál. Így akarták megállítani a minden reggel erre haladó, páncélozott pénzszállító járművet, amelynek azonban az utolsó pillanatban sikerült kicsúsznia a csapdából és elhagynia a helyszínt. A szögek a pénzszállítót kísérő két másik járműnek okoztak defektet. A rablók a sikertelen kísérlet után elmenekültek.

Az égő kamionok teljesen megbénították a közlekedést a forgalmas sztrádaszakaszon, ezért a hatóságok elterelték a forgalmat.

Hasonló eset 2013 áprilisában történt, amikor a szintén lombardiai A9-es autósztrádán, Comónál támadtak rá fegyveresek egy pénzszállító járműre, de ők sikerrel jártak. A zsákmány 10 millió euró és aranyrudak voltak. A több fős olasz rablóbanda két tagját egy évvel később elfogták, de a zsákmányt még nem találták meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek