Aktuális

Útlezárások a forradalom 58. évfordulóján

Bors

2014. október 22. szerda 10:00

Forgalomkorlátozásokat és sok-sok programot tartogat az 56-os forradalom és szabadságharc évfordulója. Az alábbiakban a legfontosabb útlezárásokat és programokat gyűjtöttük csokorba.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz szerdán és csütörtökön a főváros V., VI. és VIII. kerületében. Tilos lesz parkolni október 22-én 8 órától holnap éjfélig a József körút páros oldalán, az Üllői út és a Práter utca között; az Andrássy út mindkét oldalán, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között; a Hajós utca mindkét oldalán, az Andrássy út és a Lázár utca között; a Dalszínház utca mindkét oldalán, az Andrássy út és a Lázár utca között; a Lázár utca mindkét oldalán, a Hajós utca és a Dalszínház utca között; a Révai utca mindkét oldalán, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dalszínház utca között; a Zoltán utca páratlan oldalán, a Nádor utca és a Szabadság tér között; a József nádor téren, az Erzsébet tér felőli oldalon; a Bródy Sándor utca mindkét oldalán, a Puskin utca és a Szentkirályi utca között; a Blaha Lujza téren, a teljes parkolóban; a Márkus Emília utca mindkét oldalán; a Stáhly utca mindkét oldalán, a Somogyi Béla utca és a Márkus Emília utca között.

Forgalomkorlátozás lesz az I., a II. és a XI. kerületben is. Október 24-ig Budapest I., II. és XI. kerületében tilos lesz megállni a Műegyetem rakpart mindkét oldalán (középen is), a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között. Október 22-én 20 óráig a Lánc-híd utcában, az Ybl-szobortól a parkoló végéig; a Jégverem utca mindkét oldalán, a Fő utca és a Bem felső rakpart között a járdán is; a Bem felső rakparton, a Jégverem utca és a Halász utca között; a Bem felső rakparton a Ganz utca és a Bem tér között; a Bem téren körben. Október 24-én 6 óráig a Műegyetem rakpart mindkét oldalán (a zöld területen is), az Egry József utca és a Bertalan Lajos utca között. Lezárásra kerül a Műegyetem rakpart a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között; szakaszosan és időszakosan lezárásra kerülhet október 22-én 16 órától.

18 óráig a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart (villamossín)–Ybl Miklós tér (szobor előtt)–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Bem tér útvonal.

Lezárják október 23-án 6 órától 11 óráig az Alkotmány utcát. Szakaszosan és időszakosan lezárják október 23-án 16 óra 50 perctől 19 óráig a Corvin köz–József körút–Baross utca–Szentkirályi utca–Bródy Sándor utca útvonalat.

Állami ünnepség lesz október 23-án, A Szabadság napja címmel. Szerdán 10 órakor kezdődik A fiatalok napja – koszorúzás és megemlékezés a Főváros és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében a 301-es parcellánál, ahol Áder János köztársasági elnök elhelyezi az emlékezés koszorúját.

16.30-tól fáklyás felvonulás lesz a Műegyetem rakpart–Clark Ádám tér–Bem József tér útvonalon.

23-án 9-kor katonai tiszteletadással vonják föl Magyarország lobogóját.

A rendőrség kerülőutakra tereli a járműforgalmat október 23-án Dorogon, ahol az ünnepi megemlékezés miatt lesz forgalomkorlátozás, ahol is lezárják a Bécsi utat a személygépjárművek előtt, ezért az autósokat mellékutakra tereli a rendőrség, az autóbuszok viszont zavartalanul használhatják a 10. számú főút lezárt szakaszát.

Zalaegerszegen október 23-án 15.45 órától városi ünnepség miatt lezárják az Ady utca 56-os Emlékmű előtti szakaszát (Városi Strandfürdő) és a Botfy utcát. Az útzár feloldására az ünnepséget követően, várhatóan 17.00 órakor kerül sor.

Veszprémben útlezársok lesznek csütörtökön a Megyeház téren. 17.55 és 19 óra között az autóbuszforgalom is szünetel. A lezárás ideje alatt a Balaton Volán 4-es és 6-os helyi járatai a Hotel megállótól a Mártírok útján és a Stadion utcán át közlekednek, az Egyetem utca és a Stadion utca kereszteződéséig. Ezt követően a járatok útvonala az eredeti menetrendben meghatározottak szerint alakul. Bővebb információ: www.balatonvolan.hu.

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

life.hu

Gyász: Elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

bama.hu

Kádban tapossa a fejeket a szalántai család

origo.hu

Nagyon könnyű az új Suunto okosóra

nemzetisport.hu

Gyász: a miniszterelnök is gyászolja Csollány Szilvesztert

origo.hu

Történelmi csúcson az orosz arany- és devizatartalékok

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

ripost.hu

Összeomlottak Varga Irén rajongói. Kedvencük bejelentette, hogy nincs tovább

ripost.hu

Kitört a celebháború: Kulcsár Edina új pasija keményen beszólt Alekosznak

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára