Aktuális

Tarlós: Naomi Campbell megragadt az agyamban

Szirmay Dávid

Létrehozva: 2014.10.10.

A feketéket szereti, sajnálja Falus Ferencet, és aggódik elődjéért. Tarlós István, Budapest főpolgármestere győzni készül vasárnap, de már látja utódját is – derül ki a Borsnak adott interjújából.

Miért pont Naomi Campbell?

Parancsol?

„Tudom, hogy Naomi Campbellt hogy kell egy éjszaka alatt megszelidíteni, de nem mondom el, mert valaki esetleg megakadályozná” – hasonlatozott a minap. Három éve szintén róla beszélt. Miért?

Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Úgy látszik, megragadt az agyamban. Biztos valami ösztön.

De miért nem mondjuk Kim Basinger?

A fekete hajú lányokat néztem ki magamnak 14 éves koromban. Ez azóta sem változott, a feleségem is ilyen.

Akkor ezt megbeszéltük. Ön általában keményen kiosztja az ellenfeleit. Erre mit hallunk? Tarlós szakértelmét nyilvánosan dicséri a fő rivális, Bokros. Ehhez mit szólt?

Most mit mondjak erre? Nincs véleményem.

Akkor durvuljunk! Elődje, Demszky Gábor azzal ekézte a minap: Tarlós egy külvárosi gyerek, aki nem beszél nyelveket, és mindenhová tolmáccsal jár. Erről azért csak van véleménye?

Demszky egy kiegyensúlyozatlan személyiség. Aggasztó az állapota. Részvéttel figyelem őt, de elnézem neki a mondatait.

Azért ön sem megy a szomszédba keménységért. Az MSZP-s Horváth Csabát például korlátolt fickónak nevezte. Erre kiderül, hogy a szoci várospolitikus járt már a lakásán vacsorázni, borozgatni. Mi ez a színjáték?

Jó emberi kapcsolatban vagyunk. Az más kérdés, hogy mit gondolok a politikai megnyilvánulásairól.

Korlátolt figurákat nem nagyon szokott az ember vacsorára hívni az otthonába. Vagy tévedek?

Nézze, mindig jönnek nekem azzal, hogy bezzeg a nyugati politikai kultúra. Hogy ott a parlamentekben ölre mennek a politikusok, majd utána együtt mennek sörözni, és ez milyen jó. Ha nálunk ilyesmi történik, az meg baj?

Nekünk ugyan nem. De ugye Falussal és Bokrossal nem járnak össze családostul?

Nem.

Ha már szó esett színjátékról: látták a Madách Színházban. A Mamma Mián tapsolt. Mit keres egy Rolling Stones-rajongó egy ABBA-musicalen?

Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem az ABBA-t. Nem vagyok a musicalek szerelmese, de ez nagyon tetszett. Zseniális Szirtes Tamás rendezése és Koós Réka hangja is szenzációs.

Konzervatív ember, de saját maga vallotta be, hogy a 60-as, 70-es években nem élt konzervatív életet. Hallgatjuk a botránykrónikát: miket tett?

Csak nem gondolja, hogy a kampányfinisben mesélek erről? De ígérem, a választások után részletesen elmondom.

Szaván fogjuk. Valahol úgy fogalmazott, nem lehet valaki jó vezető, ha nincs benne az a képesség, hogy megérintse mások fájdalma. Kivel érzett együtt legutóbb?

Nem fogja elhinni.

Ne kíméljen!

Falus Ferenccel. A szereplései tényleg elképesztőek voltak, de amit megtettek vele a mögötte álló politikai erők, az valami hihetetlen. Komolyan mondom, a végén már szívből sajnáltam azt az embert.

Pedig Falus sokat tett azért, hogy most esélyesként várja a vasárnapot.

Várjunk ezzel! A meccset azért még le kell játszani.

Apropó, főpolgármesterség: utalást tett egy fiatal fideszes pesti polgármesterre, akit méltó utódjának tart Budapest élén, ha ön nyugdíjba vonul a következő ciklus végén. Rákérdezhetünk?

Nem.

A józsefvárosi polgár-mesterre, Kocsis Mátéra gondol?

Ezt most sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom. Egy váratlan pillanatban azonban el fogom árulni a nevét. De most még nem akarom őt támadásoknak kitenni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek