Aktuális

Megrázó levelet írt fiatalon elhunyt lányának az apa

Bors

Létrehozva: 2014.10.13.

Nagyon szívszorító nyílt levélben búcsúzott el lányától egy skót férfi. Az apa azt reméli írásával életeket menthet még és más szülők nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy 24 éves gyereküket kelljen eltemetniük.

Nagyon fiatalon, 25 születésnapja előtt végzett az alkohol a skót Leigh Thomsonnal. A lány előtt fényes karrier állt, kémiát tanult az egyetemen, arra vágyott, hogy körbeutazza a Földet, szabadidejében pedig a Vöröskeresztnél önkénteskedett. Ám huszonéves korában kialakult alkoholfüggősége végül minden álmát romba döntötte és vele is végzett – írja a Daily Record.

A lány 22 éves korától volt súlyos függő és bár szakemberhez fordult, nem lehetett segíteni rajta. Nem tudta időben letenni a piát, ez pedig olyan súlyos májbetegséget okozott, hogy belehalt. Gyászoló édesapja most, temetése után egy nyílt levélben szeretné a szülők, gyerekek és a brit kormány figyelmét felhívni a fiatalkori alkoholizmus veszélyeire.

„Drága Leigh, Elviselhetetlen a fájdalom, amit az elvesztésed okozott nekünk. Minden nap gondolunk rád. Az életnek nem ez a rendje, egy apának soha nem kéne túlélnie a saját lányát.

Keményen dolgoztál azon, hogy köztünk maradj. Ám a betegséged túlnőtt téged. Remélem mások majd tanulnak a tragédiádból, mert ha ezt követően csak egy ember is segítséget kér és megmenekül, akkor tudom, nem haltál meg hiába” – írja megrázó levelében az apa.

A férfi abban reménykedik, hogy lánya példája elrettentő példa lesz a fiatalok számára. Ám az apa szerint ennél még fontosabb lenne, hogy a brit kormány 18-ról 21 éves korra emelje az alkoholos italok vásárlásának korhatárát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek