Aktuális

Három évig éltek együtt megölt lányuk holttestével

Bors

Létrehozva: 2014.10.13.

Miután ma az utolsó tanúkat is meghallgatják, a pozsonyi járási bíróság ítéletet hirdethet Alexandra H. és Juraj H. ügyében. A házaspárt azzal vádolják, hogy halálra kínozták Lucka nevű kislányukat, és évekig lakásukban rejtegették a holttestét.

A házaspár ellen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság a vád. Még szeptemberben szerették volna lezárni az ügyet, akkor azonban az ítélkező szenátus egyik tagja nem tudott részt venni a tárgyaláson, ezért elnapolták. A házaspár jelenleg is börtönben várja az ítélethirdetést. Engedélyt adtak arra, hogy a tárgyalást a távollétükben folytassák le – írja a bumm.sk.

A rendőrség 2012 szeptemberében találta meg Lucka holttestét abban a lakásban, ahol szüleivel lakott. A kislány ekkor már három éve halott volt. Először kínzással vádolták meg a házaspárt, egy évvel később különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságra módosították a vádiratot.

A házaspárt több bűncselekménnyel is gyanúsítják. Alexandra H. már le is töltötte például azt a héthónapos büntetését, amit azért kapott, mert éveken keresztül jogtalanul vette fel a családi pótlékot halott kislánya után. Az apa beismerő vallomása mellett vádalkut szeretett volna kötni az enyhébb büntetés reményében. A Pozsony megyei ügyészség kidolgozta a vádalkut, de a szlovák főügyészség utasítására visszavonta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek