Aktuális

Borzalom: földhöz szegezte a kutyát egy vasvillával

Bors

2014. október 24. péntek 19:00

Brutálisan felnyársalták Bodót, a 3 éves vadászterriert. Gazdája úgy talált rá, hogy egy rozsdás vasvilla állt ki a bordái közül.

A kutya veszte az lett, hogy meglógott egy vaddisznóvadászat közben a kelet-németországi Brandenburg tartományban, Groß Kölpin közelében. Gazdája beküldte egy magas füves susnyásba, hogy kihajtsa az ott rejtőzködő kondát. A vaddisznók ki is jöttek, Bodo nem. Eltűnt.

A hajtóvadászat végén Andreas, a gazda elindult megkeresni a kutyát. Nem volt nehéz dolga, ugyanis Bodón GPS-nyakörv volt. A jelek egy 69 éves gazda birtokára vezették, ami 50 méterre van az említett magas füves területtől, ahová Bodót beküldte. Az ökogazdálkodó és művészember hallani sem akart arról, hogy betegye a lábát a portájára. Felháborodva közölte, hogy egy kutya megtámadta a juhait.

Andreas ennek ellenére bejutott az ingatlanra, és megtalálta kutyáját egy vasvillával a földhöz szegezve. Azonnal állatorvoshoz vitte, ahol többször megoperálták. A vasvilla egyik foga teljesen átfúrta a kutyus tüdejét, azon kívül a koponyáján tompa tárggyal okozott ütések nyomait is felfedezte az orvos. A sebekben legyek petéit találta, amiből azt a következtetést vonta le, hogy legalább fél óráig benne volt a villa a kutyában. Bodó négy napig viaskodott a halállal, aztán kimúlt – tudósít a Bild.

Andreas feljelentette a gazdálkodót, aki meg feljelentette őt birtokháborításért. Azt mondta a rendőrségen, hogy a terrier négy kameruni juhát is megharapta. Egy ilyen állat értéke 6 és 30 ezer forint között mozog, egy kiképzett vadászkutya pedig akár 1,5-2 millió forintot is érhet. De a brandenburgi tartományi vadászszövetség szerint nem is elsősorban a pénzről van szó: sokkoló az a hidegvérű könyörtelenség, amivel a gazda fellépett. Egy alig hétkilós kutyától máshogy is meg lehet védeni a haszonállatokat.

További cikkek

Hidegfont

Kamera rögzítette: Brutális, amit a viharos szél okozott a Balatonnál

Hazafiság

Nyitrai Zsolt: a polgárőrség egyfajta modern hazafiságot jelent a mai Magyarországon

Ez is érdekelhet