Aktuális

Hajógyári gyilkosság: ártatlanok az őrök

P. G. J.

Létrehozva: 2014.09.03.

Megszüntette a Fővárosi Főügyészség az emberölés miatt indított eljárást a Dokk diszkó két volt kidobóembere ellen. Emlékezetes: a Vizoviczki László diszkójában dolgozó fiatalembereket azzal gyanúsították, hogy 2011. de­cember 3-án megölték a 21 éves H. Gézát.

– Bizonyítottság hiányában nem emelt vádat, egyúttal megszüntette az eljárást a Fővárosi Főügyészség Ádámék ellen – nyilatkozta a Borsnak Versitz Piroska, a korábban emberöléssel gyanúsított, büntetlen előéletű, 25 éves B. Ádám ügyvédje. – Most, hogy pontosan ismerjük az ügy iratait, egyértelmű számunkra, hogy a terhelő tanúk egyetlen baráti társaságból kerültek ki.

Mint arról korábban írtunk, a 21 éves H. Géza a Hajógyári-sziget több szórakozóhelyén is megfordult a gyilkosság éjszakáján. Többet ivott a kelleténél, ezért a Dokk diszkóból a két biztonsági őr, B. Ádám és Z. Alfréd kikísérte. Az ügyvédnő szerint a férfi ezek után még átment a Pink nevű diszkóba is, majd órákkal később, hajnalban a testvére a Dunában, a part mellett találta meg a feltehetőleg már halott fiút.

– A nyomozás végig két olyan tanúra alapozott, akik maguk is érdekeltek lehettek abban, hogy önmagukról eltereljék a gyanút – folytatta az ügyvédnő. – Az egyikükről, B. Gergőről kiderült, hogy 47 rendbeli rablásért és emberölés kísérletéért korábban már elítélték. Az ő barátnője volt az a lány, akit H. Géza zaklatott a halála előtt. Beleesett az ölébe, rálépett a lábára, ezért szóltak a személyzetnek, hogy kísérjék ki a fiút a klubból. Ezek után jelent meg a Dokkban B. Gergő, aki miután meghallotta, hogy zaklatta a részeg fiú a barátnőjét, felbőszülve kisietett a diszkóból. Feltehetőleg vele tartott az a barátja is, akit korábban már egy másik ügyben emberöléssel gyanúsítottak, majd megszüntették ellene az eljárást.

– Én ezzel nem azt akarom mondani, hogy ők felelősek H. Géza haláláért. Abban viszont biztos vagyok, hogy ilyen háttérrel nem lehetett mindegy a számukra, hogy a rendőrség célkeresztjébe kerülnek-e vagy sem – tette hozzá Versitz Piroska.

 

Balesetnek tartja máig a kórboncnok

Kevés ügy okozott az utóbbi időben akkora közfelháborodást, mint a 21 éves H. Géza halála. Főleg miután a Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Dokk diszkó két őrét meggyanúsították a gyilkossággal. A halálesetet egészen addig, míg a Vizoviczki Lászlóhoz kapcsolt rendőrmaffiaügy ki nem pattant, a hivatalos szakértői véleményekre alapozva balesetnek tartotta a rendőrség. A boncolást végző szakértők máig nem látják bizonyítva, hogy gyilkosság történt. A ma már szabadlábon lévő B. Ádám csaknem egy évet volt előzetes letartóztatásban. Időközben nem jogerősen egyszer három napig lehetett házi őrizetben, majd mégis visszavitték a börtönbe. Emlékezetes: a Bors épp akkor készített interjút a fiatalemberrel, amikor a rendőrök megérkeztek érte.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek