Aktuális

Megmentette apja életét a 12 éves Ádám

Bors

Létrehozva: 2014.08.03.

Tizenkét éves fia mentette meg a csornai Halász Péter életét, amikor váratlanul rosszul lett. A férfi vércukorszintje hirtelen le­esett, Ádám pedig bátran viselkedett.

A csornai Halász Péter 1966 óta cukorbeteg. Naponta négyszer ad magának inzulininjekciót, néha mégis előfordul, hogy rosszul lesz. A napokban is így történt, teljesen váratlanul lefordult a székről. A Kis­al­föld által megkérdezett háziorvos szerint ez akár a férfi életébe is kerülhetett volna, ha nem kap segítséget, kisfia a leghelyesebben cselekedett.

A tizenkét éves Ádám megmentette apját. – Ketten voltunk itthon a fiammal. Én nem éreztem, de ő látta rajtam, hogy valami nincs rendben velem. Leesett a vércukorszintem – idézte fel az eseményeket Halász Péter.

– Mire odaugrott hozzám, már fordultam le a székről. Még időben elkapott, a földre fektetett és rohant a szomszédokért. Többen is átjöttek hamar, hívták a mentőt, de Ádám tudta, hogy gyorsan kell cselekedni. A hű­tőből kivette a szükséges injekciót, felrázta, a fecskendőbe szívta és biztatta a felnőtteket: adja be valaki! Én közben már nem is tudtam magamról, annyira leesett a vércukorszintem. A szomszédok tétováztak, mire a kisfiam fogta a tűt és beadta az injekciót. Nem tudom, más gyerek hogyan viselkedett volna hasonló helyzetben, de én nagyon büszke vagyok a bátor fiamra. Nagyszerű srác és mindig biztonságban érezhetem magam mellette.

Ádámnak megijedni sem volt ideje, hiszen látta, hogy édesapja nagyon rosszul van. – Tudtam, édesapám hogyan adja be magának az injekciót, és azt is, hogy gyorsan kell segíteni. Ezért amikor láttam, hogy a felnőttek nem merik vállalni, magam intézkedtem – emlékezett a történtekre Ádám.

– Ha a fiam nincs itthon, nem veszi észre, hogy mi van velem, akkor komoly baj is történhetett volna. Annyi erőm sem volt már ugyanis, hogy a mindig a zsebemben tartott szőlőcukrot bevegyem – tette hozzá az apa. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek