Aktuális

Kőkemény harcművész oktatta a TEK-eseket

B. B.

Létrehozva: 2014.08.12.

Sérülten tartott ­edzést a Terrorelhárítási Központ em­be­rei­nek Peter Aerts háromszoros K–1-es világbajnok. A Holland Favágó néven ismert, kemény harc­stílusú versenyző maga ajánlotta, hogy oktatja a fiúkat.

Hatalmas taps­vihar fogadta a Terrorelhárí­tási Központban Peter Aertset. Nem csoda, a Holland Favágó néven ismert Peter élő le­genda: háromszoros világbajnok K–1-ben, a világ egyik legkeményebb harcművészetében.

A férfi tavaly már tartott órát a fiúk­nak, akkor olyan mély benyomást tett a TEK főigazgatójára, hogy azóta baráti viszonyt ápolnak.

– Elképesztően karizmatikus, pozitív ember – szól elismerően a favágóról Hajdú János vezérőrnagy, a TEK főigazgatója. – Maga Peter ajánlotta fel, hogy ingyen tart edzést, ugyanis éppen itt nyaral a családjával – mondja Hajdú. Hozzáteszi, a fiúk­nak nagy segítség a híres favágó technikai és szemléleti útmutatása.

– Mivel a mi fiainknak a legveszélyesebb bűnözőkkel kell harcolniuk, fontos, hogy megtanulják azt a rafinált technikát és legfőképpen azt a szemléletet, amelyet ő képvisel – magyarázza a vezérőrnagy. Peter nagyon élvezte az oktatást, annak ellenére, hogy sérülten állt a fiúk elé, ugyanis egy harc közben megsérült a térde. Ez nem zavarta, gyermekeivel együtt mutatták be a gyakorlatokat.

– A fiúk elképesztőek, igazi harcosok, nagyon jó volt a tréning – mondja mosolyogva a Borsnak Peter, aki kick-boxoló feleségével, Estherrel és két gyermekével, a híres ökölvívókról elnevezett Marcianóval és Montanával együtt nyaralni érkezett. Mint mondja, odavan Budapestért. Elárulta: gyermekeit is maga okítja önvédelemre.

– Edzem őket, meg kell tanulniuk, hogyan védjék meg magukat, de nem erőltetem. Különben is, az iskola a legfontosabb, harcolniuk nem kell – szögezi le.

Bár Montana szereti a küzdősportot, fiútestvére elárulta: nem lelkesedik érte.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek