Aktuális

Bíróság elé állítja az áldozat családja Pétert

M. S.

Létrehozva: 2014.08.11.

Nem nyugodhat meg C. Péter üvegművész, akit a tabajdi pálinkafőző mester, K. Péter megölésével gyanúsítottak, ám bizonyítottság hiányában megszűnt ellene az eljárás. Most az áldozat családja citálja őt bíróság elé.

A sok csalódás után most egy részsikert könyvelhetnek el a 2012 januárjában meggyilkolt K. Péter hozzátartozói. A bíróság ugyanis befogadta a pótmagánvádat és szeptemberre három tárgyalási napot tűzött ki az ügyben. A család nem nyugszik bele, hogy a sokáig gyanúsítottként előzetes letartóztatásba, majd házi őrizetbe helyezett C. Péter ellen bizonyítottság hiányában megszüntették az eljárást.

– Az orvos szakértői vélemények egyértelműen kimondják, hogy gyilkosság történt, az elhunyt testén szúrt sebet találtak, a tüdejében pedig cefrét, ami azt mutatja, hogy K. Péter még élt, amikor a cefrébe dobták. A gyilkosság idején csak két ember tartózkodott az üzemben, az áldozat és C. Péter. Az ügyészség nem vette kellő súllyal tekintetbe a rendelkezésre álló bizonyítékokat, ezért éltünk a pótmagánvád lehetőségével – magyarázta a Borsnak az áldozat családját képviselő dr. Magyar György.

Mint arról a Bors beszámolt: a 47 éves tabajdi pálinkafőző mester, K. Péter 2012 január 13-án bement a munkahelyére, majd kabátját, telefonját, pénzét, gyógyszereit hátrahagyva eltűnt. Fia az interneten kért segítséget, és átkutatták Tabajdot és környékét. A férfi holttestét január 31-én találták meg a pálinkafőzde cefretárolójának aknájában. A rendőrség őrizetbe vette a főzdében dolgozó, egyébként egyetemet végző üvegművészt, C. Pétert. A gyilkosság lehetséges indokaként felmerült, hogy a tettes meg akarta szerezni kollégája jobban jövedelmező állását. Tavaly az ügyészség megszüntette a nyomozást C. Péter ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek