Aktuális

Pisiléskor esett a tengerbe – SOS-t rajzolt a homokba

Bors

Létrehozva: 2014.05.13.

A lábával rajzolt SOS-t a parti homokba egy hajótörött új-zélandi, úgy találtak rá. Jobban mondva nem is a hajója járt szerencsétlenül, csak ő: elsodorta a fedélzetről egy hullám.

Todd Vercoe a barátaival volt úton egy motoros jachttal a hétvégén a whangarei partoknál, Új-Zéland északi szigetének északi részén. Rájött a szükség, úgyhogy kiállt a korláthoz, hogy az óceánba vizeljen. Ám viharos volt a tenger, s miközben dolgát végezte, egy óriási hullám söpört végig a fedélzeten, ami magával ragadta. Pechjére a cimborái mind mélyen aludtak, és nem hallották meg a segélykiáltásait.

Az ítéletidőben, a háborgó tengerben, a többméteres hullámok közt saját elmondása szerint három órán át úszott Todd, míg partot ért, s miközben az elemekkel küzdött, folyamatosan rettegett a cápáktól. A Csendes-óceánnak azon a vidékén ugyanis hemzsegnek a ragadozók. Ráadásul a férfin nem volt mentőmellény sem.

– Folyamatosan csak azt hajtogattam magamban: ne add fel! – nyilatkozta a Northern Advocate című lapnak. – Nem vagyok épp a legjobb úszó, és bizony megfordult a fejemben, hogy nekem annyi. Színtiszta akaraterő volt, hogy túléltem.

Időközben felébredtek a haverok, és azonnal riadót fújtak. Egy mentőhelikopter pilótája aztán észrevette a homokba rajzolt SOS jelet, amit a lakatlan partvidékre evickélt hajótörött húzott a lábával. A kórházban először egy kávét ivott, aztán lezuhanyzott meleg vízben. Azt mondta: ezentúl mindig lesz rajta mentőmellény a hajóutakon. Pisilés közben is.

Itt nézhetik meg a róla és vele készült híradós tudósítást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek