Aktuális

Így készítsen alkoholos epres mámort!

Bors

Létrehozva: 2014.05.05.

A Micsoda nő! című film óta tudjuk, hogy „Az eper kihozza a pezsgő zamatát”. Mi csak annyit szeretnénk hozzá tenni, hogy még a vodkáét, a likőrét és a rumét is. Néhány elérhető hozzávalóval igazán finom és különleges alkoholos eperfrissítőket készíthetünk. Íme néhány ínycsiklandozó ajánlat.

Eper-vodka koktél

Hozzávalók: 50 dkg eper, 260 g cukor, 300 ml víz, 300 ml vodka, 1 citrom
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, amíg az eper puha nem lesz. Szétpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. A citromot kifacsarjuk, és ízlés szerint hozzáadjuk, majd ezt követően hozzáadhatjuk a vodkát.

Jeges epres margarita

Hozzávalók:
30 ml tequila, 15 ml Cointreau, 15 ml eperlikőr, 30 ml citromlé, 4 szem eper, tört jég
Fogjunk egy poharat, kenjük be a peremét citromdarabbal, majd mártsuk sóba. A turmixgépbe tegyük bele a hozzávalókat, majd az egészet mixeljük simára. Az így kapott keveréket öntsük az előkészített poharunkba.

Red Corvette

Hozzávalók:
45 ml Frangelico, 30 ml Midori, 4 szem eper, tört jég
Fogjunk egy poharat, a peremét kenjük meg egy citromdarabbal, majd mártsuk cukorba. A turmixgépbe tegyük bele a hozzávalókat, majd az egészet mixeljük simára. Az így kapott keveréket öntsük az előkészített poharunkba.

Light Strawberry

Hozzávalók:
1 cl eperszirup, feltöltéshez alkoholmentes (vagy alkoholos) pezsgő, 2 cl ananászlé, 3 db eper, 1 cl citromlé
A pezsgő kivételével az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött pezsgős pohárba szűrjük. A poharat felöntjük hideg alkoholmentes pezsgővel, és a pohár szájára cseresznyét helyezünk.

Rózsaszín felhők

Hozzávalók:
5 szem eper, 4 cl fehér rum, 3 cl Vermouth Bianco, 2 cl dinnyelikőr, 2 öntet eperszirup, szénsavas ásványvíz, jégkocka
Egy pohárba tegyük bele kis darabokban az epret, és tegyünk hozzá még pár szem jégkockát is. A többi hozzávalót öntsük a shakerbe pár darab jégkockával, majd alaposan rázzuk össze. Az így kapott keveréket leszűrve öntsük a pohárba, majd az egészet töltsük fel ásványvízzel. Szívószállal kínáljuk.

Még több recept a keddi Bors Gasztro magazinjában!
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek