Így készítsen alkoholos epres mámort!

pezsgő
PUBLIKÁLÁS: 2014. május 05. 17:30
A Micsoda nő! című film óta tudjuk, hogy „Az eper kihozza a pezsgő zamatát”. Mi csak annyit szeretnénk hozzá tenni, hogy még a vodkáét, a likőrét és a rumét is. Néhány elérhető hozzávalóval igazán finom és különleges alkoholos eperfrissítőket készíthetünk. Íme néhány ínycsiklandozó ajánlat.
Bors

Eper-vodka koktél

Hozzávalók: 50 dkg eper, 260 g cukor, 300 ml víz, 300 ml vodka, 1 citrom
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, amíg az eper puha nem lesz. Szétpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. A citromot kifacsarjuk, és ízlés szerint hozzáadjuk, majd ezt követően hozzáadhatjuk a vodkát.

Jeges epres margarita

Hozzávalók:
30 ml tequila, 15 ml Cointreau, 15 ml eperlikőr, 30 ml citromlé, 4 szem eper, tört jég
Fogjunk egy poharat, kenjük be a peremét citromdarabbal, majd mártsuk sóba. A turmixgépbe tegyük bele a hozzávalókat, majd az egészet mixeljük simára. Az így kapott keveréket öntsük az előkészített poharunkba.

Red Corvette

Hozzávalók:
45 ml Frangelico, 30 ml Midori, 4 szem eper, tört jég
Fogjunk egy poharat, a peremét kenjük meg egy citromdarabbal, majd mártsuk cukorba. A turmixgépbe tegyük bele a hozzávalókat, majd az egészet mixeljük simára. Az így kapott keveréket öntsük az előkészített poharunkba.

Light Strawberry

Hozzávalók:
1 cl eperszirup, feltöltéshez alkoholmentes (vagy alkoholos) pezsgő, 2 cl ananászlé, 3 db eper, 1 cl citromlé
A pezsgő kivételével az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött pezsgős pohárba szűrjük. A poharat felöntjük hideg alkoholmentes pezsgővel, és a pohár szájára cseresznyét helyezünk.

Rózsaszín felhők

Hozzávalók:
5 szem eper, 4 cl fehér rum, 3 cl Vermouth Bianco, 2 cl dinnyelikőr, 2 öntet eperszirup, szénsavas ásványvíz, jégkocka
Egy pohárba tegyük bele kis darabokban az epret, és tegyünk hozzá még pár szem jégkockát is. A többi hozzávalót öntsük a shakerbe pár darab jégkockával, majd alaposan rázzuk össze. Az így kapott keveréket leszűrve öntsük a pohárba, majd az egészet töltsük fel ásványvízzel. Szívószállal kínáljuk.

Még több recept a keddi Bors Gasztro magazinjában!
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.