Aktuális

A csontsovány Rezesová epilepsziás rohamot kapott

P. G. J.

2014. május 20. kedd 08:45

Súlyos, öntudatlan állapotba került – egy epilepsziás görcsroham után – a börtönben Eva Rezesová – tudta meg a Bors. Eddig szigorúan titokban tartották a szlovák nő rosszullétét.

Csütörtökön folytatódik másodfokon a négy halálos áldozattal járó baleset tárgyalása. Május 5-én elhalasztották a pert. Akkor csak annyi derült ki, hogy Rezesová súlyos vírusfertőzést kapott a börtönben, kórházba került. Megtudtuk, ennél sokkal többről volt szó.

– Eva valóban megkapott egy fertőzést, mint mások is a börtönben – mondta el lapunknak egy az asszonyt jól ismerő forrásunk. – Ő azonban sokkal nehezebben jutott túl a betegségen, mint a többiek. Nemcsak csontra soványodott, de epilepsziás görcsrohamot is kapott a zárkájában. Elájult, teljesen elvesztette az öntudatát, amikor pedig magához tért, nem emlékezett arra, hogy mi történt a rosszulléte előtt.

Egyetlen roham önmagában nem jelenti azt, hogy Eva Rezesová epilepsziás lenne. A súlyos rosszullétet együtt okozhatta a betegségtől legyengült szervezete, a magas láz, illetve az érzelmi, idegi állapota is. Vele szoros kapcsolatban lévő forrásunk szerint az asszony nem annyira a saját sorsa, mint inkább hatéves, kisebbik lányáért aggódik, aki most megy iskolába, és már két éve nem látta.

A kislányt a nő édesanyja neveli. A gyerek édesapja azonban ebbe nem akar belenyugodni. Állandó vita van a gyermekelhelyezés körül. Az apa követeli, hogy a gyermeknek ő legyen a gondviselője.

Rezesová édesanyja neveli Eva hatéves kislányát

Rezesová, aki alig több mint 40 kiló, mára kigyógyult a vírusfertőzésből. A történtek óta nem volt újabb rohama. Várhatóan ott lesz csütörtökön a másodfokú tárgyalásán. Novák Péter, a nő ügyvédje nem kívánta információinkat kommentálni. 

Új eljárást akar az ügyész

Eva Rezesová – a vád szerint – 2012. augusztus 21-én belehajtott egy Fiat Puntóba az M3-as autópályán. A balesetben négyen haltak meg. A nőt első fokon hat év fogházzal sújtották. A bíró bűnösnek találta ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében, ugyanakkor felmentette a közúti veszélyeztetés vádja alól.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság – a vádirattal ellentétben – csak szabálysértési ittasságot – 0,51–0,8 ezrelékszintet – állapított meg. A bíró szerint a balesetben jelentős sértetti közrehatás történt, miután a Punto hajtott ki Rezesová BMW-je elé. A csütörtöki perben az ügyész az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új elsőfokú eljárást, a védő teljes felmentést akar elérni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Folytatódik a vérfürdő a digitális kriptopénzek piacán

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Rengetegen lettek ma milliomosok: Mutatjuk a lottószámokat

ripost.hu

Mindennek vége? Meghan Markle-nek hátat fordított a királyi család

magyarnemzet.hu

Lengyel László a fideszes szavazókat pocskondiázta a Népszavában

origo.hu

Emlékszel még rá? Ilyen vadítóan dögös volt Michelle Wild

mindmegette.hu

Több tízmilliót fizetnek ezért a receptért: emiatt olyan különleges

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Mentőhelikoptert riasztottak a Balatonhoz, szörnyűség történt

borsonline.hu

Már a szomszédban van: Koleraveszély miatt adtak ki figyelmeztetést

borsonline.hu

Riasztást adtak ki: Kegyetlen, ami az ország felé közelít

További cikkek

Tragédia

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

Tragédia

Sokkoló részletek a Zala megyei tragédiáról: Anya nélkül maradt két kislány, egyikük életéért küzdenek