Aktuális

Vagánykodás a vágányokon: egyre több a haláleset

Bors

Létrehozva: 2014.04.01.

Egyre másra halnak meg a tinédzserek Berlin környékén, mert a vasúton virtuskodnak. Most egy alagútban csapott el egy fiút egy HÉV.

Egy 13 éves fiú holttestére bukkantak a berlini S-Bahn (helyiérdekű gyorsvasút) egyik alagútjában két állomás között. A srác nem gyilkosság, hanem baleset áldozata lett: elcsapta egy szerelvény. A tetemet egy vasúti alkalmazott fedezte fel.

A tűzoltóság közlése szerint a több járat által is használt, forgalmas vonalon egy nyitva hagyott aknán át jutottak be hárman az alagútba a Német Technikai Múzeum „magasságában”. A Bild úgy tudja: a szerencsétlenül járt fiú a cimboráival pénzérméket akart kilapíttatni a vonattal.

Nem ez az első haláleset mostanában a berlini és brandenburgi vasúthálózaton: több vakmerő fiatal is életét vesztette az utóbbi időben, mert a vágányoknál vagánykodott. Legutóbb március elején egy 19 éves germanisztika-hallgató éjszakai HÉV-szörfölés közben: négy másik hasonló korú fiatallal egy vonat tetején utazott, és amikor a szerelvény két állomás között befutott egy alagútba, lezuhant és életét vesztette – emlékeztet a Bild.

Karácsonykor egy 15 éves fiú halt meg: az egyik berlini pályaudvaron felmászott egy vasúti tartálykocsi tetejére, és a magasfeszültségű felsővezeték végzett vele. Az akkori áldozatról is azt feltételezték, hogy kapcsolatban állt a „festékszórós” szubkultúrával.

Tavaly júniusban egy 14 éves srác halt meg ugyanígy: szintén egy tartálykocsira mászott fel, őt is megütötte az áram. Az öccse szeme láttára égett szénné.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek