Aktuális

Soroksári gyilkosság: titkos kapcsolata volt a megölt kocogó nőnek

P. Gál Judit

2014. április 5. szombat 08:15

Két héttel a gyilkosság után, a rendőrségen tudtam meg, hogy Kriszti flörtölt valakivel. Később rájöttem, láttam is a férfit – nyilatkozta a Borsnak Kardos Lajos. A szeptemberben megölt Kardosné Gyurik Krisztina férje beszélt a Borsnak a lelki vívódásról, ami hónapok óta emészti.

A Best magazinban nyilatkozott egy férfi, aki a lap szerint Krisztina szeretője volt. Tudott erről a kapcsolatról?

Mit mondjak erre? Megölték a feleségemet. Van egy 11 éves kisfiam, akit meg akartam kímélni attól, hogy bemocskolják az anyukája emlékét. Arra törekedtem, hogy sose kerüljön nyilvánosságra az, amiről most kérdez… – mondja elgyötört hangon.

– Igen. A feleségem halála után két héttel behívtak a rendőrségre egy kihallgatásra. Előttem törték fel Kriszti Facebook-fiókját. Ekkor megláttam egy férfi nevét, akivel levelezett. Az üzeneteket nem mutatták meg, de azt elmondták, hogy a feleségem flörtölt ezzel az emberrel. Nem akartam elhinni… Amikor hazamentem, megnéztem az interneten a név alapján a férfit. Akkor, a fotóról jöttem rá, hogy egyszer láttam őket együtt.

Mikor történt ez?

Egy-két héttel a gyilkosság előtt. Én taxisként a Korona Szállónál lévő droszton várakoztam. Kriszti pedig a közelben dolgozott, az Aegon biztosítónál, egy irodaházban a Kálvin téren. Messziről láttam, ahogy a zebrán átment ezzel a feltűnően magas, kövér férfival. 15 perc múlva jött vissza.

Akkor megkérdeztem tőle, hogy ki volt, akivel láttam. Ő pedig azt válaszolta, hogy nagyon magas rangú szakember, aki az energiaszektorban dolgozik. A postára mentek együtt. Ebből úgy tűnt, hogy egy kiemelt ügyfél lehet a biztosítónál. Nem is foglalkoztam az egésszel tovább. Nagyon szépen éltünk, vakon bíztam Krisztiben.

Beszélt erről a nyomozóknak?

Igen, mert nagyon fontosnak tartottam, hogy tudjanak róla. Közben arra is rájöttem, hogy nem egy magas beosztású valakiről van szó, ezzel csak áltathatta Krisztit. A cégnek a honlapján, ahol dolgozott, nem szerepel a vezetők között a neve.

Mit gondol? Lehet bármilyen összefüggés a felesége halála és az említett férfi között?

Nekem meggyőződésem, hogy Kriszti szakítani akart ezzel az emberrel. Korábban már nyilatkoztam önnek arról, hogy a feleségem az utolsó napokban feltűnően kedves volt velem és a gyerekkel. Én váratlanul ajándékot kaptam tőle, Rolcsi ­pedig plusz zsebpénzt. Meggyőződésem, hogy lelkiismeret-furdalása volt, és szabadulni akart ettől a férfitól. Bármennyire keménynek tűnik, én igenis ezt az embert, ezt a kapcsolatot okolom a gyilkosságért, ezt a rendőröknek is megmondtam.

A férfival is megpróbálta ezt tudatni?

Nekem nincs semmi beszélnivalóm azzal az emberrel.

Arra nem gondolt, hogy önmagában a kapcsolat ténye még nem bizonyíték arra, hogy a férfinak bármi köze lenne a gyilkossághoz?

Természetesen gondoltam rá. Bízom a rendőrök munkájában, hogy kiderítik az igazságot.

Úgy kezdte az interjút, hogy a gyerekét szerette volna megóvni azzal, hogy nem beszél a nyilvánosság előtt minderről. Mi a terve, mikor beszél a gyerekkel?

Neki azonnal elmondtam mindent. Leültettem egy fotelbe, és részletesen beavattam abba, hogy mi történt a rendőrségen. Megkérdeztem, hogy ő mit tenne a helyemben, mert akkor azt éreztem, hogy semmitől sem riadnék vissza. Rolcsi nagyon kért, hogy ne tegyek semmit, nehogy bajom essen.

Igen, nekem kellett elmondanom a kisfiamnak az igazat, nehogy mástól tudja meg. Azt is elmondtam neki, hogy annak ellenére, ami kiderült, én nagyon szerettem és máig szeretem az édesanyját. És minden erőmmel azon leszek, hogy megvédjem Kriszti emlékét. Nagyon bánt, hogy ez nem sikerült.

Az irodaházban ismerkedtek meg

Élete utolsó időszakában rendszeresen randevúzott valakivel az a soroksári nő, akit ismeretlen tettes tavaly szeptemberben ölt meg – írta a BEST. A férfi úgy nyilatkozott a lapnak, hogy nem messze dolgozott Krisztinától, és a közös irodaházban ismerkedett meg az asszonnyal.

Mint ismert, Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották. Az asszony férje korábban többször nyilatkozott a Borsnak. Vállalta a hazugságvizsgálatot és azt is, hogy autóját szakértők vegyék górcső alá.

További cikkek

Évértékelő

Évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt Orbán Viktor

Időjárás

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront