Aktuális

Ötszáz gyerek apja a spermabankár

GYLF

2014. április 18. péntek 09:30

Saját spermabankot nyitott a holland Ed Houden. Az intézmény különlegessége, hogy itt kizárólag az ő magjától termékenyülhetnek meg a nők, ráadásul hagyományosan „ülteti be” örökítőanyagát.

Van gyermeke Ausztáliában, Izraelben, Kanadában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Angliában. Ed Houden kilencvenkilenc gyermeke kilétét ismeri, de az orvosi statisztikák szerint további ötszáz sarja cseperedik itt-ott – írja a Bild című német napilap.

A holland férfi 1999 és 2005 között huszonöt alkalommal ment el névtelenül spermát adni egy kórházba, később az ország szinte összes kórházát végigjárta, többször is. Így a becslések szerint már akkor félezer gyermeke lehetett, amikor a saját kezébe vette a sorsát: saját spermabankot nyitott.

Ed ugyanis tudni szerette volna, kiken segít. Honlapot hozott létre, amelyre feltett egy orvosi igazolást kivételes termékenységéről, és arról, hogy makkegészséges. A telefonja egyre többször csörgött, a világ minden tájáról hívták. A leendő kismamáknak azonban meg kell felelniük Ed elvárásainak.

– Odafigyelek a leveleik helyesírására, nem lehetnek nemi betegek, és az is fontos kritérium, hogy vonzónak találjam őket.
Ez utóbbira azért van szükség, mert a negyvennégy éves tenyészbika a természetes megtermékenyítés híve.

– Nem vagyok gép. Nem tudok erőszakot tenni magamon, ha valaki nem vonz – tette hozzá.

Elmondása szerint a hozzá érkező nők többsége is a természetes módszer híve. Annál is inkább, mert Ed ezt ingyen nyújtja, mivel Hollandiában törvény tiltja, hogy emberi eredetű anyagért pénzt kérjenek cserébe.

Hogy akkor mi ebben az üzlet a spermadonor számára? Alighanem az ingyenszex. A nagytermészetű Ed irigylésre méltó termékenységéhez ugyanis a természet nem ajándékozott adoniszi külsőt, így a nők korábban nemigen törték magukat, hogy ágyba bújjanak vele.

További cikkek

Interjú

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: Február 15-től lépnek életben az új szabályok

Koronavírus

Jön az oltási igazolvány: Megérkeztek a részletes szabályok

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Lebénult a bal oldalára a Dózsa György úti gázoló

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek

vg.hu

Az omikron ellen is működhet az új francia oltás

kemma.hu

Autó csapódott árokba Tatabányán

nemzetisport.hu

Női kézi: a Győr visszahívta az MTK-tól fiatal jobbátlövőjét

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

life.hu

Ápolónőből lett pornósztár a nagymellű anyuka, aki most 8 órákat forgat (18+)

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

origo.hu

Személyautós kényelemmel kényeztet a Ssangyong pickupja