Aktuális

Orbán zarándokként utazik a Vatikánba

Bors

2014. április 26. szombat 12:00

Furcsa, de tény: magánemberként vesz részt vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök II. János Pál szentté avatásán Rómában. A kormányt helyettese, Semjén Zsolt képviseli hivatalosan az eseményen.

Zarándokként utazik Orbán Viktor II. János Pál szentté avatására, azaz a szent helyeket vallási indíttatásból keresi majd fel, azért, hogy vallását gyakorolja, hitét megerősítse. Ez különösen érdekes, ugyanis Orbán református.

Az különbözteti meg a zarándokot a turistától, hogy az a helyeket nem vallásossága, hanem kíváncsisága, tudásvágya miatt látogatja meg – olvasható az Új Ember cikke a zarándoklatokról a kiadvány egy korábbi számában.

különös Zarándokként uta-zik Orbán Viktor II. János Pál szentté avatására, azaz a szent helyeket vallási indíttatásból keresi majd fel, azért, hogy vallását gyakorolja, hitét megerősítse. Ez különösen érdekes, ugyanis Orbán református.
Az különbözteti meg a zarándokot a turistától, hogy az a helyeket nem vallásossága, hanem kíváncsisága, tudásvágya miatt látogatja meg – olvasható az Új Ember cikke a zarándoklatokról, a kiadvány egy korábbi számában.
A katolikus portálok azt írják, a zarándok számára két dolog szükséges: egy strapabíró cipő és a lelki erő. Kerestük Orbán Viktor munkatársát is a kormányfő útjával kapcsolatban. A helyszínekről és kísérőiről érdeklődtünk, lapzártánkig sikertelenül. Az is kérdéses, Orbán találkozik-e Ferenc pápával. 
Ami viszont biztos: helyettese, Semjén Zsolt képviseli a kormányt XXIII. János és II. János Pál szentté avatásán. Vele tart Áder János államfő és felesége, Herczeg Anita is.
l
A rendezvény miatt várhatóan közel egymillió ember keresi fel a Vatikánt. Azok, akik nem férnek be a Szent Péter térre és a Vatikánt övező utcákba, a Róma négy pontján felállított óriáskivetítőkön követhetik a Ferenc pápa által pontifikált szentté avatási misét. Az eseményen 54 ország 61 delegációja lesz jelen, ennek részeként 19 államfő és 24 miniszterelnök érkezik a Vatikánba.

A katolikus portálok azt írják, a zarándok számára két dolog szükséges: egy strapabíró cipő és a lelki erő. Kerestük Orbán Viktor munkatársát is a kormányfő útjával kapcsolatban. A helyszínekről és kísérőiről érdeklődtünk, eddig sikertelenül. Az is kérdéses, Orbán találkozik-e Ferenc pápával.

Ami viszont biztos: helyettese, Semjén Zsolt képviseli a kormányt XXIII. János és II. János Pál szentté avatásán. Vele tart Áder János államfő és felesége, Herczeg Anita is.

A rendezvény miatt várhatóan csaknem egymillió ember keresi fel a Vatikánt. Azok, akik nem férnek be a Szent Péter térre és a Vatikánt övező utcákba, a Róma négy pontján felállított óriáskivetítőkön követhetik a Ferenc pápa által pontifikált szentté avatási misét. Az eseményen 54 ország 61 delegációja lesz jelen, ennek részeként 19 államfő és 24 miniszterelnök érkezik a Vatikánba.

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

borsonline.hu

Az orvosok sem hittek a szemüknek, olyat találtak az intenzívre került covidos beteg plüssállatában

life.hu

Imádja az internet a megmentett cobolyt: fotógaléria

bama.hu

Figyelik a tilos ellenére behajtókat - írja olvasónk

origo.hu

A hatodik legmelegebb év volt 2021 a NASA és a NOAA mérései szerint

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Remélem, minden meccs után elénekelhetjük a Himnuszt – Szita

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

borsonline.hu

Felfoghatatlan: 4 gyermek maradt árván, szüleik pár nap eltéréssel haltak bele a koronavírusba

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti