Aktuális

Macskától kapott szörnyű betegséget a kislány

Bors

2014. április 19. szombat 15:00

Egy brit kislányt órák választottak el a haláltól, miután kiderült, hogy agyhártyagyulladása van. Sparkle Andersont a család macskája fertőzte meg a gyilkos kórral.

Chelsea-Ann Dodd nagyon megijedt, amikor anno három hónapos kislánya, Sparkle egyfolytában sírt. Mivel a kislány nem akarta abbahagyni a zokogást és csúnyán belázasodott, kórházba vitték.

Az orvosok azonnal megállapították, hogy bakterális fertőzése van, mégpedig az agyhártyagyulladás egyik ritka fajtája, amit a kicsi a család macskájától, Chesneytől kapott el.

– Amikor láttam Sparklet avval a sok csővel és géppel a testén, majdnem megszakadt a szívem, hogy elveszítem őt. Amikor pedig kiderült, hogy a macskától kapott agyhártyagyulladást, teljesen összetörtem. Az orvosok szerint ő volt a világon a 39., aki ezt a fajta betegséget elkapta. Szerencsére a gyors kezelésnek köszönhetően hamar felépült, a macska pedig azóta az édesanyáméknál van. – nyilatkozta a Daily Mailnek Dodd.

A brit meningitisz-kutató alapítvány szóvivője közleményében azt írja, hogy a nyilvánvaló tüneteken kívül érdemes másra is figyelni az agyhártyagyulladásnál, hiszen, ahogy a kis Sparkle példája is mutatja, a baj bármikor beüthet.

– A kiütéseken és a foltos bőrön kívül a betegség tünetei között a fájdalomérzet, a szokatlanul hideg végtagok is utalhatnak a meningitiszre. A macskatartástól sem kell óckodni, hiszen az, hogy a betegség az állatról emberre terjedjen, nagyon-nagyon-nagyon ritkán fordul elő. – idézi a brit lap a közleményt.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet