Aktuális

Horror: élő páciens szerveit akarták kivenni az orvosok

Bors

2014. április 5. szombat 21:00

Ennél iszonyatosabb rémálmot elképzelni sem lehet: a stroke után lebénult férfi végighallgatta, hogy a kórházban az orvosok arról beszélnek, melyik szervét veszik ki adományozásra. Szerencsétlen nem tudott megszólalni, hogy tiltakozzon.

A 43 éves Jimi Fritze súlyos szélütést kapott, amitől teljesen lebénult és beszélni sem tudott, a hallása azonban nagyon is ép maradt. Épp ezért teljes pánikban hallgatta végig, amint az orvosok az ágya felett azt mondják a családjának, hogy semmi esélye a túlélésre, és azon tanácskoznak, melyik szerveit vegyék ki adományozásra.

A szerencsétlen beteg, akiről mindenki azt hitte, hogy eszméletlen, teljesen a tudatánál volt, csakhogy sem moccanni, sem megszólalni nem bírt, miközben belül üvöltött az iszonyattól - írja a Daily Mail.

A családtagok a végső búcsúra gyűltek össze a svéd férfi ágyánál, miután az orvosok azt állították: az agyáról készült felvételek szerint Fritze-nek semmi reménye sincs a felépülésre. Ekkor hangzott el a horrorfilmbe illő beszélgetés, amiről mindenki azt gondolta, hogy a szélütött beteg úgysem hallja. 

Az orvosok borús jóslatai ellenére Fritze igenis felépült, miután a családja nem mondott le róla ilyen könnyen, és más szakember véleményét is kikérték.

Kiderült, hogy bár súlyos, de egyáltalán nem kilátástalan a helyzet, és három hét múlva a férfi már volt annyira jól, hogy kommunikálni is tudott, és közölni tudta a családjával, milyen borzalmat élt át.

További két évbe telt, míg Fritze annyira felépült, hogy újra mozogni és beszélni tudjon. Most pedig be akarja perelni a sahlgrenskai kórházat a hanyagságuk miatt, és mert megszegték azt az alapszabályt, hogy szóba sem kerülhet a szervdonáció, amíg valaki nem agyhalott.

„Ha nincs ez a másik orvos, akkor a kórházban simán hagytak volna addig feküdni, amíg a szervezetem fel nem mondja a szolgálatot?" - írta panaszlevelében a férfi, akit máig kísért az iszonyú rémálom, amit a valóságban kellett átélnie. 

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

life.hu

Ítéletidő jön! Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: erre kell számítani

hirtv.hu

Pedofilokat ítéltek el - a legkisebb áldozatuk csecsemő-, de a legidősebb is csupán óvodáskorú volt

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

mandiner.hu

Bajkai István helyett Kovács Balázs Norbert indul Erzsébetváros/Terézvárosban

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Közel egy éve gyászolja feleségét Koltai Lajos