Aktuális

Bosszú: ártatlanul ült börtönben Roland

F. G.

2014. április 7. hétfő 08:45

Semmi bizonyíték nem volt ellene, mégis tíz napig tartották előzetes letartóztatásban. Szűcs Rolandra (26) két trafik kirablását akarták rábizonyítani. A pécsi zsaruk talán még soha nem nyúltak ennyire mellé: a férfi most kártérítési pert indít a rendőrség ellen, amely még bocsánatot sem kért tőle.

A minimum, hogy bocsánatot kérnek a hibájukért a nyomozók, amiért az unokámat meghurcolták – méltatlankodott a Borsnak dr. Kodba Ferenc, aki korábban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályát és a Nemzetbiztonsági Hivatal pécsi irodáját is vezette. – Minden, ami mellette szólt, egyszerűen félresöpörték: pedig a poligráf és a kutyás szagvizsgálat is tisztázta.

– Képzelje: a felismertetésen olyan kabátot adtak rá, mint ami a kamerafelvételeken az igazi trafikrablón volt. Mintha szándékosan rá akarták volna terelni a gyanút – mondta a Borsnak Roland édesanyja, aki az anyagi kártérítés mellett komoly jogi lépésekre készül a nyomozóhatóság ellen, mert szerinte a nyomozók számos szabályt megsértettek az eljárás során.

Az édesanya szerint akár egy szakmai okokra visszavezethető, kicsinyes bosszú is állhat a háttérben, aminek az igazi oka a nagypapa lejáratása. Az ő lakásán egyébként sikertelen házkutatást is tartottak, fegyvert és olyan cigarettát kerestek, amit az igazi trafikrabló vitt magával.

Roland szilveszteri elfogásakor már nyilvánvaló volt, hogy 182 centis magasságával és kék szemével nem lehet a keresett 170 centis, barna szemű rabló, mégis előzetes letartóztatásba helyezték. – Tíz napig voltam a fogdán majd a börtönben, ahol úgy beszéltek velem, mind egy darab sz.rral. Szerintem még zárkaügynököt is kaptam: egy bácsit tettek mellém, aki folyton kérdezősködött a rablás felől – mondta Szűcs Roland. Az ügyet március közepén, száz nap után zárta le a rendőrség, tíz nappal azután, hogy elfogták az igazi rablókat.

Az igazi elkövető, K. Krisztián (29) a pécsi Hansa-gyárban dolgozott, az ott használatos kesztyűt és védőszemüveget használta a rablásoknál. A férfi három társával négy trafikot rabolt ki, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. 

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

szon.hu

Lakástűz a nyíregyházi társasházban: meghalt egy ember

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

nemzetisport.hu

Légiósok: Németh András góllal debütált a Genkben, Novothnyék is győztek

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

borsonline.hu

Felfoghatatlan: 4 gyermek maradt árván, szüleik pár nap eltéréssel haltak bele a koronavírusba

life.hu

Több mint tízmillió forintot keres azzal a fiatal fiú, hogy édesapjával szerepel közös fotón

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó