Aktuális

Terhesen ölték meg a menyemet! – mondja a nevelőapa

2014. március 13. csütörtök 07:15

Négy éve forr a harag Ekker Tiborban. A tényői családirtóként elkönyvelt Sz. Kolos nevelőapja most kipakolt a Borsnak. Azt állítja: semmi sem igaz abból, amit a sokkoló üggyel kapcsolatban a hatóságok nyilvánosságra hoztak.

Gyásznap március 15-e Ekker Tibor és felesége számára. Négy éve ezen a napon vesztették el fiukat, menyüket és két gyönyörű unokájukat. A hivatalos rendőrségi verzió szerint Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd lesújtott az ötéves Blankára és a nyolcesztendős Ajnára is. Ezután összeszurkálta magát, végül beindított egy motoros fűrészt és elvágta vele a saját torkát. Ekker Tibor azonban úgy véli: elképzelhetetlen, hogy Kolos valaha is bántotta volna a szeretteit. A férfi eddig sosem közölt információkat árult el lapunknak. Csak a keserűség szól belőle? Vagy valóban maradtak elvarratlan szálak? Ez talán örökre rejtély marad.

A rendőrök szerint Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd két kislányát is megölte. Ezután önmaga ellen fordult, megszurkálta a testét, és egy motoros fűrésszel átvágta a saját torkát 

 

Bors: Igaz, hogy önök panasszal éltek a nyomozás lezárása ellen?
Ekker Tibor: Igen, meglátásunk szerint számos olyan körülmény akadt, amelyekre a rendőrség nem fektetett kellő hangsúlyt. Azt a motoros fűrészt én vásároltam Kolosnak. Bizton állíthatom: ember nincs, aki azt a gépet összeszurkált testtel, fél kézzel beindítsa. Ráadásul a helyszínelők kikapcsolt állapotban találták meg a fűrészt, Kolos aligha lett volna képes holtában leállítani. Kolos tehetséges belsőépítész volt, de nem éltek jó anyagi körülmények között, a házukat is hitel terhelte. Nem sokkal a haláluk előtt négymillió forintot adtam nekik kölcsön. Ez a pénz szőrén-szálán eltűnt. Kérdem én: hová lett? Ők nem költötték el. Semmit sem vettek a gyilkosságot megelőzően.

Bors: Mit gondol Kolos állítólagos pszichiátriai problémáiról?
Ekker Tibor:
Jártak pszichológusnál a feleségével, de Kolos sosem állt kezelés alatt, nem tudom, honnan veszik, hogy beteg volt. Sosem volt ingerült, kifejezetten elfogadó ember volt. Igaz, a problémáit inkább nem mutatta a külvilágnak, azt magába fojtotta.

Bors: Ön szerint ki lehet a gyilkos?
Ekker Tibor:
Én személyt vagy személyeket nem tudok megnevezni, nem vagyok nyomozó. Csupán irányokat tudok mutatni, amelyeket nem vizsgáltak kellő alapossággal. Ötven kérdést fogalmaztam meg a rendőrségnek, egyre sem tudtak válaszolni nekem. És a helyszínelést sem végezték el példásan. Hetekkel a gyilkosság után találtunk egy véres kést.

Ekker Tibor: a rendőrök úgy helyszíneltek, hogy mi hetekkel a gyilkosság után is találtunk egy véres kést. Ugyanakkor eltűnt 4 millió forint, erről senki nem beszél, hogy hová

 

Bors: Kolos és a felesége jó házasságban éltek?
Ekker Tibor:
Gyerekkoruk óta ismerték egymást, ráadásul a szakmájuk, az érdeklődési körük is ugyanaz volt. Szerették egymást, és a gyilkosság előtt már egy harmadik gyermek vállalásán gondolkodtak. Csak később tudtam meg, hogy a kicsi talán már útban is volt, Virág egy ismerősének elmondta, hogy úgy érzi, áldott állapotban van. Kolos pedig a feleségemnek tett célzásokat arra, hogy bővülhet a család. Ennek a tragédiának nem négy, hanem öt áldozata van.

Bors: Fel lehet dolgozni egy ilyen szörnyűséget?
Ekker Tibor: Soha. A feleségem hirtelen 15 évet öregedett. És én is fiamként szerettem Kolost, 13 éves kora óta neveltem őt.

Bors: Ki él most a tényői házban?
Ekker Tibor: Kolos testvére és a családja. Három gyermekük van, és most várják a negyediket. A napokban fog megszületni az unokám. Én úgy érzem, éppen március 15-én.

Bors: Igaz, hogy önök még látnokhoz is fordultak?
Ekker Tibor: Egy győri látnok azt mondta, hogy a tettes hátulról ment be a házba, és végzett Kolosékkal. Egy kecskeméti látnok pedig egy éve keresett meg minket és azt mondta, hogy Kolos odaátról üzeni nekünk: higgyünk benne, nem ő követte el ezt a szörnyűséget.

 

A szakértők kizárták az idegen elkövető lehetőségét

A tényői családirtás után a rendőrség sajtótájékoztatón mutatta be a gyilkos eszközöket, késeket, baltát és a láncfűrészt

 

A nyomozás megállapításai szerint 2010. március 15-én Sz. Kolos egy baltával lemészárolta feleségét, Virágot, majd két kislányát is megölte. Végül egy láncfűrésszel saját életét is kioltotta. 2010. április 28-án megírtuk: a szakértői vélemények kizárták, hogy egy idegen személy végzett a családdal. A legfőbb bizonyítékkal a hemogenetikai vizsgálat szolgált, sem a baltán, sem a láncfűrészen nem találtak idegentől származó DNS-t. A műszaki szakértő is megerősítette a rendőrség verzióját, eszerint Sz. Kolos működtethette úgy a láncfűrészt, hogy az saját halálát okozza. Az igazságügyi orvos szakértő is bizonyítottnak látja, hogy a sérüléseket a férfi ejtette családtagjain, majd egy késsel többször a saját testébe döfött. A szúrások iránya és erőssége kizárja az idegenkezűséget.

 

Lelkiismeretes nyomozás

Kocsis Tünde alezredes, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrszóvivő a Borsnak megerősítette: Sz. Kolos hozzátartozói panasszal éltek a nyomozás lezárásával szemben. A rendőrség azonban minden lehetséges nyomot megvizsgált, és kétséget kizáróan bizonyítottnak találta, hogy Sz. Kolos végzett a családjával és magával.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó