Aktuális

Terhesen ölték meg a menyemet! – mondja a nevelőapa

2014. március 13. csütörtök 07:15

Négy éve forr a harag Ekker Tiborban. A tényői családirtóként elkönyvelt Sz. Kolos nevelőapja most kipakolt a Borsnak. Azt állítja: semmi sem igaz abból, amit a sokkoló üggyel kapcsolatban a hatóságok nyilvánosságra hoztak.

Gyásznap március 15-e Ekker Tibor és felesége számára. Négy éve ezen a napon vesztették el fiukat, menyüket és két gyönyörű unokájukat. A hivatalos rendőrségi verzió szerint Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd lesújtott az ötéves Blankára és a nyolcesztendős Ajnára is. Ezután összeszurkálta magát, végül beindított egy motoros fűrészt és elvágta vele a saját torkát. Ekker Tibor azonban úgy véli: elképzelhetetlen, hogy Kolos valaha is bántotta volna a szeretteit. A férfi eddig sosem közölt információkat árult el lapunknak. Csak a keserűség szól belőle? Vagy valóban maradtak elvarratlan szálak? Ez talán örökre rejtély marad.

A rendőrök szerint Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd két kislányát is megölte. Ezután önmaga ellen fordult, megszurkálta a testét, és egy motoros fűrésszel átvágta a saját torkát 

 

Bors: Igaz, hogy önök panasszal éltek a nyomozás lezárása ellen?
Ekker Tibor: Igen, meglátásunk szerint számos olyan körülmény akadt, amelyekre a rendőrség nem fektetett kellő hangsúlyt. Azt a motoros fűrészt én vásároltam Kolosnak. Bizton állíthatom: ember nincs, aki azt a gépet összeszurkált testtel, fél kézzel beindítsa. Ráadásul a helyszínelők kikapcsolt állapotban találták meg a fűrészt, Kolos aligha lett volna képes holtában leállítani. Kolos tehetséges belsőépítész volt, de nem éltek jó anyagi körülmények között, a házukat is hitel terhelte. Nem sokkal a haláluk előtt négymillió forintot adtam nekik kölcsön. Ez a pénz szőrén-szálán eltűnt. Kérdem én: hová lett? Ők nem költötték el. Semmit sem vettek a gyilkosságot megelőzően.

Bors: Mit gondol Kolos állítólagos pszichiátriai problémáiról?
Ekker Tibor:
Jártak pszichológusnál a feleségével, de Kolos sosem állt kezelés alatt, nem tudom, honnan veszik, hogy beteg volt. Sosem volt ingerült, kifejezetten elfogadó ember volt. Igaz, a problémáit inkább nem mutatta a külvilágnak, azt magába fojtotta.

Bors: Ön szerint ki lehet a gyilkos?
Ekker Tibor:
Én személyt vagy személyeket nem tudok megnevezni, nem vagyok nyomozó. Csupán irányokat tudok mutatni, amelyeket nem vizsgáltak kellő alapossággal. Ötven kérdést fogalmaztam meg a rendőrségnek, egyre sem tudtak válaszolni nekem. És a helyszínelést sem végezték el példásan. Hetekkel a gyilkosság után találtunk egy véres kést.

Ekker Tibor: a rendőrök úgy helyszíneltek, hogy mi hetekkel a gyilkosság után is találtunk egy véres kést. Ugyanakkor eltűnt 4 millió forint, erről senki nem beszél, hogy hová

 

Bors: Kolos és a felesége jó házasságban éltek?
Ekker Tibor:
Gyerekkoruk óta ismerték egymást, ráadásul a szakmájuk, az érdeklődési körük is ugyanaz volt. Szerették egymást, és a gyilkosság előtt már egy harmadik gyermek vállalásán gondolkodtak. Csak később tudtam meg, hogy a kicsi talán már útban is volt, Virág egy ismerősének elmondta, hogy úgy érzi, áldott állapotban van. Kolos pedig a feleségemnek tett célzásokat arra, hogy bővülhet a család. Ennek a tragédiának nem négy, hanem öt áldozata van.

Bors: Fel lehet dolgozni egy ilyen szörnyűséget?
Ekker Tibor: Soha. A feleségem hirtelen 15 évet öregedett. És én is fiamként szerettem Kolost, 13 éves kora óta neveltem őt.

Bors: Ki él most a tényői házban?
Ekker Tibor: Kolos testvére és a családja. Három gyermekük van, és most várják a negyediket. A napokban fog megszületni az unokám. Én úgy érzem, éppen március 15-én.

Bors: Igaz, hogy önök még látnokhoz is fordultak?
Ekker Tibor: Egy győri látnok azt mondta, hogy a tettes hátulról ment be a házba, és végzett Kolosékkal. Egy kecskeméti látnok pedig egy éve keresett meg minket és azt mondta, hogy Kolos odaátról üzeni nekünk: higgyünk benne, nem ő követte el ezt a szörnyűséget.

 

A szakértők kizárták az idegen elkövető lehetőségét

A tényői családirtás után a rendőrség sajtótájékoztatón mutatta be a gyilkos eszközöket, késeket, baltát és a láncfűrészt

 

A nyomozás megállapításai szerint 2010. március 15-én Sz. Kolos egy baltával lemészárolta feleségét, Virágot, majd két kislányát is megölte. Végül egy láncfűrésszel saját életét is kioltotta. 2010. április 28-án megírtuk: a szakértői vélemények kizárták, hogy egy idegen személy végzett a családdal. A legfőbb bizonyítékkal a hemogenetikai vizsgálat szolgált, sem a baltán, sem a láncfűrészen nem találtak idegentől származó DNS-t. A műszaki szakértő is megerősítette a rendőrség verzióját, eszerint Sz. Kolos működtethette úgy a láncfűrészt, hogy az saját halálát okozza. Az igazságügyi orvos szakértő is bizonyítottnak látja, hogy a sérüléseket a férfi ejtette családtagjain, majd egy késsel többször a saját testébe döfött. A szúrások iránya és erőssége kizárja az idegenkezűséget.

 

Lelkiismeretes nyomozás

Kocsis Tünde alezredes, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrszóvivő a Borsnak megerősítette: Sz. Kolos hozzátartozói panasszal éltek a nyomozás lezárásával szemben. A rendőrség azonban minden lehetséges nyomot megvizsgált, és kétséget kizáróan bizonyítottnak találta, hogy Sz. Kolos végzett a családjával és magával.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15428458_auto_resized.jpg
origo.hu

Mázlival jutottak tovább az argentinok, miután elszerencsétlenkedték a meccset

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10602_resized.jpg?avcount=1670648707
origo.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb háború lehet Európában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426299_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A TEK rúgta rá az ajtót egy nyíregyházi családra: megdöbbentő, mit találtak a házban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425252_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Csaknem tízmilliárd forint uniós forrás érkezik Békés megyébe

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427977_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megmutatta a Ripost riporterének Köllő Babett, hogy mi van a szoknyája alatt – Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15424951_auto_resized.jpg
vg.hu

Talajt veszít a Brent, nem tör föl az olaj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10604_resized.jpg?avcount=1670648707
ripost.hu

Szívszorító: Ezt a búcsúvideót tette közzé a 21 éves internetsztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426095_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Konyhafőnök VIP: Mi történt? Rácz Jenő keményen beszólt Fördős Zének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427733_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a nő egy főnyeremény!” – üzenték Istenes Bencének Csobot Adél videója láttán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10590_resized.jpg?avcount=1670648707
mandiner.hu

Minden innováció létkérdés a 21. század agráriumában(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15428580_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szorcsik Viki reagált az őt ért vádakra: „Ismeretlenül és a neten könnyű pocskondiázni”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/29YZpSM_82OXAvUmkVl2Kqlxyu4Tl21hXlMdIW0J4uk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA4ZmIzZjViOTZmMTQxOWU4OTUxN2M3OGQ0YWMwNzJm.jpg
Bántalmazás

Nyilvánosságra hozták a felvételt: ököllel ütöttek, köpdöstek társai egy diáklányt Zemplénben

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/0j-8VyiobeBCcyDBkvCydIpxHvplkewDIY5wuLm0U7o/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNkYjhjMTI4ZWVjOTQyZmRiZmQ3NDNlZmVhN2I0ZjEx.jpg
Összefogás

A Dancing with the Stars zsűritagja is segíti a Jókai házomlásban megsérült balerinát