Aktuális

Szívszorító: Feláldozta az életét, hogy lánya megszülethessen

Bors

2014. március 31. hétfő 15:00

Elizabeth Joice inkább meghalt, mintsem, hogy lánya ne szülessen meg. Az asszony váratlanul esett teherbe, az orvosok pedig az örömhír mellett azt is közölték vele, hogy ismét rákos, és ha nem kezelik meghal. Lemondott az életéről, hogy ki tudja hordani a gyerekét.

Elizabeth Joice tavaly sok évi próbálkozás után rejtélyes módon teherbe esett. Férjével, Maxszel nagyon örültek, de az orvos kijózanította őket, ugyanis a magzat mellett a rák ismét megjelent a nő testében, amelyet azonnal kezelni kellett volna. Ehhez persze meg kellett volna szüntetni az áldott állapotot, amely egyet jelentett volna azzal, hogy művi vetélésre kerül sor - írja az ausztrál News.

"A gyerek a világon a legfontosabb" - mesélte Max, akinek a neje végül arra a döntésre jutott, hogy a babát inkább megtartja és nem kér a kezelésből. Idén januárban adott életet egy egészséges kislánynak majd két hónappal később elhunyt.

Joice-nál 2010-ben diagnosztizáltak porckorongsérvet, amelyről később kiderült, rosszindulatú daganat. "Ha ez a végállomás, akkor nem fogok harcolni, inkább utazzunk el világot látni" - mondta akkor a lány, akinek aznap este még meg is kérte a kezét Max.

Mivel volt remény, négy kemót is bevállalt a lányt és úgy tűnt, nem hiába ugyanis meggyógyult. Három évig tünetmentes is volt és régi tervét, hogy gyermeket vállal, nagyon szerette volna megvalósítani, de az orvosok azt mondták: ez lehetetlen. Miután New Yorkba költöztek tavaly júliusban kiderült, megtörtént a csoda, hiszen teherbe esett.

A rák egy hónappal később tért vissza és nem lehetett kiszámítani mennyire agresszív, ezért javasolták a nőnek, vetesse el a gyereket. Elizabeth Joice nemet mondott, majd a március 4-re kiírt lányát januárban császármetszéssel világra kellett hozni a rák agresszív terjedése miatt.

Joice egy egészséges kislánynak adott életet, viszont vele nem volt kegyes a sors, rohamosan romlani kezdett az állapota. A rák a tüdejét, a szívét és a beleit is megtámadta. Elizabeth Joice március 9-én halt meg a kórházban, férje mellett. Egy napot töltött együtt a család az otthonukban.  

További cikkek

Népszavazás

A baloldali Political Capital szerint Karácsony és a baloldal össze-vissza beszél

Tragédia

Négymilliárdos kártérítést követelnek a Hableány-tragédia áldozatainak hozzátartozói

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Helyszíni fotók: rommá törtek a kocsik a tatabányai halálos balesetben

ripost.hu

Ez csap le Magyarországra, már alig maradt idő felkészülni

origo.hu

A legendás Meat Loaf élete képekben

hirtv.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

szon.hu

Sajnos ez történt az Északi körúton! Súlyos sérülésekkel szállították kórházba!

origo.hu

Ma van a Magyar Informatika Napja

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd ? 13 receptötlet, hogy hibátlan legyen a hétvégi ebéd

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

hirtv.hu

Kábítószer-birtoklás miatt körözik az ismert magyar influenszert

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók