Aktuális

Meghalt a fegyverrel teli autó tulajdonosa

P. G. J.

2014. március 6. csütörtök 09:00

Üldözési mániája miatt mániákusan gyűjtötte a fegyvereket – egy vallomás szerint – az az ember, akinek az autójában fegyverarzenált találtak egy luxuslakópark garázsában februárban. A férfi még a rendőrségi akció előtt meghalt – tudtuk meg.

Tíz különböző kaliberű, hangtompítóval ellátott pisztolyra, illetve sorozatlövő gépkarabélyra, füstgránátokra és több mint ezer darab lőszerre bukkantak a rendőrök február 4-én egy XIII. kerületi lakópark egyik teremgarázsában, egy autóban.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – a terrorelhárítók bevetésével – két férfit fogott el az ügyben. A gyanúsítottak, D. László és M. Imre állítja, semmit nem tudtak a fegyverekről. Az autó nem az övék volt. Igaz, az autót a kocsi tulajdonosának kérésére D. László vitte el a lakóparki garázsbeállóba.

D. Lászlót nemrég kihallgatta a rendőrség. – D. László a kihallgatásakor elmondta, hogy kié volt a gépkocsi. Arról is beszélt, hogy az illető megbízásából fizetett havonta 13 ezer forintot annak a V. Tamás menedzsernek, aki bérelte a garázsbeállót – nyilatkozta Parti Ágnes, a férfi ügyvédje.

A jogász megerősítette lapunk információját, miszerint az autó tulajdonosa rendszeresen, nagy dózisban szedett pszichés problémáira gyógyszereket, feltehetőleg ezzel összefüggésben – a lakóparkban történt rendőrségi akció előtt – meghalt.

Korábban megírtuk: ismert celebeket támogat V. Tamás, aki a lakóparki garázst bérelte, majd elsőként tett tanúvallomást a fegyverarzenál ügyében. Ő hívta – úgymond csaliként – a fóti Tescóhoz D. Lászlót, akit ekkor fogtak el a kommandósok. Az ügy külön érdekessége, hogy a másik gyanúsított, M. Imre is ott volt ezen a találkozón, de őt akkor – anélkül, hogy kihallgatták volna – hazaengedték. Másnap azonban, miután a celebek mentora vallomást tett rá, kommandósok fogták el.

Megtudtuk: M. Imrének 39 darab, több milliós ingatlan van a nevén. A vállalkozó vallomásában elmondta: a garázst hivatalosan bérlő mentor több millió forinttal tartozik neki.

A rendőrség megkeresésünkre közölte: kérdéseinkre nem adhatnak választ és semmiféle további tájékoztatást, a nyomozás érdekeire tekintettel.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat