Aktuális

Még a használt vécékefét is ellopják a szállodai vendégek

Bors

2014. március 19. szerda 13:00

Mindent lopnak a szállodákból a vendégek, ami csak mozdítható. Legyen szó egy guriga vécépapírról, vagy éppen a fürdôszobai vécéülőkéről.

Enyves kezek Retteghetnek a szállodák vezetői és alkalmazottai – legalábbis, ha hihetünk az ott dolgozók elbeszéléseinek. Történeteik szerint ugyanis a vendégek visznek mindent, ami nincs lebetonozva, legyen az akár egy guriga vécépapír, egy láda virág vagy éppen a hotel előtt parkoló autó.

– Leggyakrabban a textíliák tűnnek el, azaz a törölközők és ágyneműk – mondja a szállás.hu ügyvezetője, Varga Zoltán. Nagy sláger a távirányító, de volt, hogy a vendégek a hoteltől kértek egy nagy dobozt, mondván, elromlott a bőröndjük.

Végül ebben vitték el a tévét. – Egy másik esetben lepedőkből font kötélen eregették le az értékeket az emeleti szobából – meséli Varga Zoltán. Loptak már gokartot, félmilliós érmegyűjteményt, dedikált, több százezer forintot érő Kaffka Margit-kötetet, de megesett, hogy a szállásadó tüzelőjét nyúlták le.

A vendégházakban a veteményeseket szüretelik legtöbbször. – De egy kétszázötven kilós, díszítőelemként funkcionáló bazalttömb is eltűnt. Volt, aki tízgurigás vécépapírcsomagot tuszkolt be a bőröndjébe, míg más a használt vécékefét is elvitte – sorolta az ügyvezető. Ez ellen nem lehet védekezni, bár egy honolului szállodában már titkos, mosható chipeket varrnak az ágyneműbe, törölközőbe és a köntösökbe, amellyel eddig már tizenötezer dollárt spóroltak meg.  

Meghökkentő magyar esetek

A páncélszekrénnyel lépett le

Júliusban adtak ki körözést egy 55 éves boncsoki nő ellen: az asszony ugyanis délután négy óra körül besétált egy balatonfüredi szállodába, ahonnan egy páncélkazettát lopott el, majd eltűnt. Sem ő, sem a lenyúlt páncélkazetta nem lett meg.

Meglovasították a számítógépet

Kompjutert lovasított meg egy férfi egy zalacsányi szállodában. A tolvaj vélhetően az ott töltött napok alatt kifigyelhette, mikor juthat be észrevétlenül az étterembe. Erre mindössze tíz perce volt: nemcsak magát a gépet, hanem a billentyűzetet és a monitort is vitte.

10 millió forintot tett zsebre

Néha maguk a dolgozók okozzák a legnagyobb bajt. A 46 éves V. Gyula a Sofitel Hotel Las Vegas Szálloda kaszinójából lopott el – megközelítőleg – tízmillió forintot. Úgy tudjuk, a férfi korábban a kaszinó alkalmazottja volt, így ismerhette a szokásokat és a járást.

Vécépapírt csent el a házaspár

Egy házaspár a Büki Élményfürdőből lopott el három tekercs papírt. A soproni pár visszatérő vendég volt, sokat is költöttek, így mindenki megdöbbent a történteken. Többször is megdézsmálták a készletet.  

Ezekből viszik el a legtöbbet

Törölköző
Kozmetikai szerek
Elemek és villanykörték
Evőeszközök
Edények
Papucsok
Köntösök
Elektronikus berendezések
Könyvek és Biblia
Lakberendezési tárgyak 

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

life.hu

Nincs vége a sztárszakításoknak! Ennek a párnak a szétválása nagyot fog robbanni

magyarnemzet.hu

Varga Judit: Súlyos tüneteket produkál az agresszív nyugati liberalizmus

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Mindenki kinevette ezt a lényt A Jedi visszatér forgatásán - videó