Aktuális

A Gerbeaud-ház üvegtetejére zuhant egy spanyol férfi

S. D.

2014. március 12. szerda 07:25

Egy spanyol férfi kis híján szörnyethalt múlt szombaton hajnalban a Gerbeaud-házban – értesült a Bors. A körülmények tisztázatlanok: lapunk információi szerint a férfit megtámadhatták, a rendőrség úgy véli, rongálás történt.

Rendőrök, tűzoltók és mentők özönlötték el szombat hajnalban a budapesti Vörösmarty téren található Gerbeaudházat. A patinás épület falai között a hétvégén vért folyt. A Bors értesülései szerint egy ember majdnem meghalt.

– Állítólag egy spanyol férfi helyiséget bérelt a Gerbeaudházban a legfelső szinten, ahová már csak a lift megy fel. Szombaton hajnali négy körül támadták meg. Menekülni is próbált a támadói elől, de a labirintusszerű folyosókon nem tudott meglógni előlük, ezért drasztikus megoldáshoz folyamodott: egy elektromos kábelen kezdett el leereszkedni az emeletről éppen az alsóbb szinten található rendezvényterem fölött, de rázuhant a terem üvegfödémjére és életveszélyesen megsérült – közölte lapunkkal informátorunk. Az évszázados múlttal rendelkező épületben ilyen még soha nem történt.

Megkerestük a Gerbeaud cukrászda vezetését, hogy megtudjuk, pontosan mi történt, de az épületet tulajdonló és működtető kft.-hez irányították munkatársunkat, ahol azt közölték, hogy nem hajlandóak nyilatkozni az esetről. A tűzoltók szóvivője a rendőrséghez irányította a Borsot, a mentők részéről pedig két nap után sem kaptunk tájékoztatást arról, hogy milyen állapotban és melyik kórházba szállították a spanyol férfit. A rendőrség nyilatkozott lapunknak, de a nyomozó hatóságnak más az elképzelése a történtekről.

– Az V. kerületi Rendőrkapitányság indított eljárást rongálás miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen – közölte megkeresésünkre Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki megerősítette, hogy egy személyt valóban kórházba szállítottak a nevezetes házból, miután rázuhant egy üvegfödémre.

– A spanyol állampolgárságú férfit nem tudták kollégáink kihallgatni, mert nincs olyan állapotban. A körülményekről egyelőre annyit tudok elmondani, hogy az ismeretlen tettes a gyanú szerint március 8-án hajnali 2 és 5 óra között behatolhatott az épületbe és megrongálta az irodaházat – tette hozzá. Az ügy tisztázása még folyamatban van. Az nem tűnik életszerűnek, hogy a 24 órás portaszolgálattal működő épületbe csak úgy behatoljon egy rongálni vágyó ember, aki aztán rejtélyes körülmények között rázuhan a rendezvényterem üvegtetejére. Persze az is kérdés még, hogy ha a spanyolt meg akarták ölni, akkor támadói hogyan jutottak be a Gerbeaud-házba?

Este már parti volt

A Gerbeaud-ház a világhírű cukrászdának és kávéháznak, valamint 3 emelet exkluzív irodaterületnek ad otthont. Az első emeleten rendezvénytermek vannak, ahol exkluzív eseményeket szoktak tartani. A mostani eset pikantériája, hogy ott, ahova a spanyol férfi lezuhant és véresen feküdt, este már rendezvényt tartottak.

További cikkek

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Horror Erzsébetvárosban: sokkolta az önkormányzat munkatársait, amit a lakásban találtak – Fotók!

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

mandiner.hu

Kaszab Zoltán (Vasárnap): Saját bukására játszik a baloldal?

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

ripost.hu

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak