Aktuális

Rommá törte pár hónapos fia koponyáját a tiszakécskei anya

Bors

2014. január 30. csütörtök 19:00

Kis híján halálra verte pár hónapos kisfiát egy 24 esztendős tiszakécskei nő. Az eset már két éve történt, de csak most született első fokú bírósági ítélet az ügyben. Az anya 14 évet kapott.

Elsőfokon 14 év fegyházbüntetést szabott ki a Kecskeméti Törvényszék arra a 24 éves tiszakécskei nőre, aki 2012-ben annyira súlyosan megverte néhány hónapos kisfiát, hogy azt majdnem szörnyethalt.

– K. Henrietta egyedül nevelte 2012. február 5-én született kisfiát, akivel rokonoknál, ismerősöknél vagy albérletben lakott. Egy-egy helyen nagyon rövid ideig, sokszor csak napokig maradt, így a védőnők ritkán tudtak vele kapcsolatot teremteni – írta a BAON.hu. A vádirat szerint a nő a csecsemőt a kiságyból még etetéskor sem vette ki, és azt is megtiltotta környezetének, hogy a síró babát megdajkálják.

Az anya nem fürdette a gyereket, etetéskor pedig a cumisüveget olyan intenzitással nyomta a szájába, hogy a tápszer, a tea gyakran kifolyt, a kisfiú fuldoklott. A gyámügy a gyermek nevelőszülőnél való elhelyezéséről döntött, mivel az anya nem látta el kellőképpen az újszülöttet. Intézkedésük révén a gyermekorvos a Heim Pál kórházba utalta a csecsemőt, ahol kiderült: a kisfiú többszörös koponyacsonttörést, agyzúzódást, koponyaűri vérzést, a bordák sorozattörését és tüdősérülést, valamint a jobb oldali combcsont törését szenvedte el.

Azt nem tudták pontosan meghatározni, hogy az anya - akiről ide kattintva talál fotót - mikor tette ezeket a borzalmakat a picivel, de az elhangzott: a nő egy alkalommal kemény tárgyhoz csapta a gyerek fejét, amibe a baba orvosi beavatkozás híján 24 órán belül meghalt volna. A bíróságon kiderült az is, hogy K. Henrietta feltételezhetően első szülött gyermekét is bántalmazta korábban, de ezt végül nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

likebalaton.hu

Feszületet hozott ki öt férfi a jéghideg Balatonból

origo.hu

Aggódnak a Magna Cum Laude tagjai koronavírusos zenésztársukért, aki mélyaltatásban fekszik

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter újabb kérésére mondtak nemet a pártok

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

origo.hu

Elárverezik a földön kívüli fekete gyémántot, az Enigmát - képek

life.hu

5+1 munkakör, ami a következő 25 évben teljesen megszűnhet

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

veol.hu

Hatalmas tűz tombol Várpalota és Pétfürdő között

origo.hu

Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon