Aktuális

Rita: borzalmas volt látnom a lányom gyilkosát

2014. január 25. szombat 07:55

Minimum 17 évet kell börtönben töltenie Gy. Lászlónak. A 29 éves férfit életfogytiglanra ítélték Kovács Alexandra meggyilkolá­sáért. A bíró kijelentette: László káros az angol közjóra, ezért visszavihetik Magyarországra.

Alig több mint öt és fél óra kellett ahhoz az esküdteknek, hogy kimondják a súlyos ítéletet Gy. Lászlóra. A 29 éves férfit ugyanis bűnösnek találták Kovács Alexandra tavaly nyári meggyilkolásában.

A fiatal magyar lány haláláról és a két hete indult perről a Bors többször is beszámolt. Az ügyet január elején kezdték tárgyalni, és hamar kiderült, hogy László nem ússza meg enyhe büntetéssel. Bár korábban ártatlannak vallotta magát, a per előrehaladtával megváltoztatta véleményét, és akkor már azt hangoztatta, hogy magánkívül volt, amikor megfojtotta Szandit. Ezt egyébként az ügyész is megemlítette: füvet szívott aznap este.

A per során kiderült: László és Szandi régóta ismerte egymást, korábban lakótársak voltak. Néha összejártak szeretkezni. A halálos júliusi éjszakát is együtt töltötték, miközben a lánynak Magyarországon volt a barátja.

A végzetes éjjelen a szex után a pár összeveszett. A vita tárgya egy üzlet volt: arra akartak rávenni jó pénzért fiatal lányokat, hogy álházassá­got kössenek külföldi bevándorlókkal. Állítólag 2011-ben maga Alexandra is részt vett hasonlóban, innen jött az ötlet. László azonban túl fiatalnak találta a kiszemelt lányt, ezen vesztek össze.

Hogy a kia­báló lányt elhallgattassa, torkára szorította a kezét, majd egy párnát is az arcába nyomott. Mikor elengedte, látta, hogy Alexandra elájult, de nem foglalkozott vele, lefeküdt a már halott lány mellé aludni. Reggel egy folyosón hagyott bőröndbe tette a meztelen holttestet és egy parkba vitte.

Lászlót tegnap a 12 fôs esküdtszék 11 tagja találta bűnösnek. A büntetést kiszabó Ste­phen Kramer bíró életfogytiglani börtönre ítélte. A verdikt értelmében Lászlót akár haza is deportálhatják, a bíró szerint a magyar férfi egyébként is káros lenne az angol közjóra. László leghamarabb 17 év múlva szabadulhat, 46 évesen.

Szandi édesanyja, Horváth Rita jelen volt a londoni ítélethirdetésen: – Borzalmas volt látni azt az embert, aki megölte a kislányomat. Az ítélettel viszont elégedett vagyok – nyilatkozta a Borsnak. 

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Lesújtó hír érkezett: egy az eddigieknél is fertőzőbb koronavírus-variánst azonosítottak

ripost.hu

Egy egész óvodát be kellett zárni a vírus miatt – kitört a kommentháború a szülők között   

mandiner.hu

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

mandiner.hu

Evakuálásukat kérték Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével