Aktuális

Papucsban jelent meg az elnök a sajtótájékoztatón

Bors

Létrehozva: 2014.01.04.

Az uruguayi elnök visszafogott életéről korábban már a Bors is beszámolt. José Mujica azóta sem hajlandó megváltozni, sőt egyre lazábban veszi a kötöttségeket. Legutóbb papucsban ment egy fontos tájékoztatóra.

Azt eddig is tudtuk, hogy José Mujica, Uruguay elnöke nem egy hétköznapi figura. Vagyis pont hogy az. Ugyanis annyira hétköznapi, hogy jobb napjain is maximum egy egész életét végigdolgozó nyugdíjas földművesnek néz ki.

Szegénységi bizonyítványáról – és itt szó szerint kell érteni – korábban már a Bors is írt. Elnöki palota helyett a saját aprócska tanyáján él – a luxusépületet évek óta hajléktalanoknak adta ki mentsvárul –, az egyedileg épített elnöki limuzin a garázsban porosodik, mert ő nem hajlandó mással járni, csak ősöreg Volkswagen bogarával. ­Fizetése kilencven százalékát pedig elajándékozza.

Azt hihetné az ember, hogy megőrült, pedig épp ellenkezőleg: legutóbbi húzásával, a marihuána legalizálásával az egekbe röpítheti a gazdaságot, no és persze saját népszerűségét is, bár ez vajmi kevéssé érdekli. A 78 éves államfő ugyanis tesz a külsőségekre. Nemrég például egy rendkívül fontos eseményen jelent meg: az ország új pénz­ügy­mi­nisz­te­rét kellett bemutatni. Mindenki öltönyben feszengett, Mujica viszont egy gyűrött inget, rövidnadrágot és papucsot húzott, közszemlére téve tekintélyes méretű lábkörmeit.

A nép pedig rajong érte. Talán csak akkor döbbennének meg, ha nyakkendőt húzna.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek