Aktuális

Orbán újságírónak áll a nejével

Bors

2014. január 7. kedd 11:00

Egy új, havonta megjelenő lapba ír, s első szerkesztőségi értekezletét is levezényli Orbán Viktor. A felkért szerzők között többen személyes jó ismerősei a kormányfőnek. A majdani cikket jegyzők között találjuk Orbánné Lévai Anikót is.

Orbán Viktor tartja a Magyar Krónika szerkesztőségi értekezletét, és maga is jegyez majd cikket a lapba. Az első összejövetelre csütörtökön kerül sor. (Arra a kérdésre, hogy milyen témában publikál, s hogy elfogad-e honoráriumot, a Kormányszóvivői Iroda az értekezlet után ad választ.)

A lap indításáról a cink.hu írt elsőként. Eszerint mintegy száz közéleti személyiséget, művészt, újságírót kértek fel, hogy dolgozzanak be a lapba – állítólag ki-emelkedően magas, 25–200 ezer forint közötti honoráriumért –, volt, akit a Fidesz tömegrendezvényein, a dísztribün meghívottjaként is látni lehetett.

Néhány név Orbán jó ismerősei közül: az X-Faktor korábbi szériájának zsűrijében ülő Keresztes Ildikó, aki esküvőjére is meghívta az akkor ellenzékben lévő pártvezetőt. Ákos, akit szoros ismeretség köt a kormányfőhöz, mindemellett Orbán gyermekeinek egyik kedvenc előadója. Szerephez juthat Kudlik Júlia volt tévébemondó, ő 2005-ben a Fidesz országértékelő találkozóinak egyik háziasszonya volt.

És akikről írnak: a kormánnyal szimpatizáló sportolók, üzletemberek, művészek és persze fideszes politikusok. Az első szám májusban kerül a standokra, a tízezer példányban nyomott lap bizonyos részét ingyen kapják az önkormányzatok, könyvtárak.

A szerzőségre felkértek között szintén megtalálható a kormányfő felesége, Lévai Anikó jogászként. Kormányközeli lap egyébként 2009-ben is indult már, ám a Nagyítás hamar befuccsolt. Érdekesség, hogy Magyar Krónika néven 2000 óta készül egy kanadai magyaroknak szóló újság Montreálban. 

Hullik az állami pénzeső

Kerényi Imre kormánymegbízott tavaly ősszel kapott 340 millió forintot az államtól, ennek egy részét költhette a lapra. Idén további 281 milliót kapnak projektjei, ebből – többek között – az újság finanszírozását is meg kell oldani.

További cikkek

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

ripost.hu

Gyilkolt az erős szél: gyerekek közé zuhant egy leszakadó faág, meghalt a 14 éves Patrik Nyitrán

life.hu

A csodásan fehér fogak titka nem a szódabikarbóna! - 2. rész

hirtv.hu

Március 15-től kötelező az oltakozás Németországban

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

origo.hu

Legalább 50 millió évesek, de a kihalás veszélyezteti őket

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

vg.hu

Leölik a hörcsögöket Hongkongban

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria