Aktuális

Machetés Gábor: szerencse, hogy élek

GYLF

Létrehozva: 2014.01.23.

Hiába született korábban jogerős ítélet, perújítást rendelt el a bíróság a felfüggesztett börtönt kapó machetés rendőrként elhíresült F. István ügyében. Csoma Gábor, az áldozat bizonyítaná: nem nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság ismét tárgyalja az ügyét annak a rendőrnek, aki 2012. szeptember 9-én egy gödöllői kocsmában machetével többször háton, tarkón ütött egy férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett. F. István ezért két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott, mindezt úgy, hogy másodfokon tárgyalást sem tartottak az ügy­ben. Csoma Gábor, az áldozat, és ügy­védje, dr. Horváth B. Gábor ebbe nem törődött bele, az ügyészség pedig
a jelek szerint helyt adott a beadványaiknak.

– Levélből értesültünk róla, hogy másodfokon, azaz jogerősen ítélet született az ügy­ben. Úgy, hogy szerintünk sok tisztázatlan körülmény maradt, ráadásul így nem tudtam a szemébe nézni a bíróságon, mivel tárgyalás nélkül hoztak ítéletet. Negyven öltés volt a fejemben, puszta szerencse, hogy élek vagy nem szenvedtem maradandó károsodást – mondta a Borsnak Csoma Gábor, F. István áldozata.

– Az új orvosszakértői vélemény alapján akár az életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény gyanúja is felmerül, de ami biztos, ügyfelem nem nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – vette át a szót dr. Horváth B. Gábor. Kérdésünkre hozzátette: amennyiben a bíróságon is bebizonyosodik a súlyosabb sérülés, a hatályos jogszabályok szerint akár kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel is büntethetik a tettest.

Megpróbáltuk elérni F. Istvánt és ügyvédjét is, de lapzártánkig nem jártunk sikerrel. A férfi korábban a Borsnak elmondta, szerinte egy ártatlan tréfa robbantotta ki a verekedést az ominózus estén.

– Egy gyermekkori barátommal szórakoztam, tréfából elsétáltam egy nő és egy férfi között, majd visszafordultam és azt mondtam nekik: ne bántsatok! A férfi nem értette a tréfát, ordenáré hangnemben üvöltözött velem. A szórakozóhely előtt megbeszéltük a dolgot, de közben észrevettem, hogy a barátomat egy másik férfi, a későbbi sértett zaklatja. Amikor kérdőre vontam, hallottam, hogy valaki azt mondja neki: szúrd már le!

– Végül nem lett verekedés, ám amikor a barátommal már hazafelé tartottunk, elmondta, hogy egy kést szorítottak a torkához. Nagyon ideges lettem. Amikor hazaértem, magamhoz vettem egy bozótvágót, majd visszatértem a bárba. Négy-öt felest megittam azon az estén, és mivel nem szoktam hozzá az alkoholhoz, kissé megártott.

– Amikor megláttam a férfit, éreztem, hogy növekszik bennem a düh, teljesen beszűkült tudatállapotba kerültem. A bozótvágó lapjával hátba vágtam, majd amikor ő is nekem esett, még többször megütöttem. Ügyeltem rá, hogy komoly sérülést ne okozzak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek